Γαλλία: Ο Μακρόν καλεί σε έναν «μεγάλο συνασπισμό» ενάντια στην ακροδεξιά

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γαλλία: Ο Μακρόν καλεί σε έναν «μεγάλο συνασπισμό» ενάντια στην ακροδεξιά
Αντιμέτωπη με τον Εθνικό Συναγερμό, ήρθε η ώρα για έναν μεγάλο, ξεκάθαρο συνασπισμό Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων στον δεύτερο γύρο, αναφέρει ο Γάλλος πρόεδρος.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κάλεσε σήμερα σε έναν «μεγάλο συνασπισμό Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων» στον δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία ενάντια στο ακροδεξιό κόμμα Εθνικός Συναγερμός (RN), το οποίο προηγείται στον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών.

«Η υψηλή συμμετοχή στον πρώτο γύρο (...) αποδεικνύει τη σημασία αυτών των εκλογών για όλους τους συμπατριώτες μας και την επιθυμία να ξεκαθαρίσει η πολιτική κατάσταση», ανέφερε ο Μακρόν.

«Αντιμέτωπη με τον Εθνικό Συναγερμό, ήρθε η ώρα για έναν μεγάλο, ξεκάθαρο συνασπισμό Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων στον δεύτερο γύρο», πρόσθεσε.

Ατάλ: Ούτε μια ψήφος στην ακροδεξιά

«Ούτε μια ψήφος δεν πρέπει να πάει» στην ακροδεξιά και «στο καταστροφικό της έργο», δήλωσε ο απερχόμενος πρωθυπουργός Γκαμπριέλ Ατάλ, μετά τα exit poll του πρώτου γύρου των βουλευτικών εκλογών που δείχνουν μια ξεκάθαρη νίκη του ακροδεξιού κόμματος Εθνικός Συναγερμός.

«Ούτε μια ψήφος δεν πρέπει να πάει στον Εθνικό Συναγερμό (...) Το διακύβευμα είναι ξεκάθαρο: να αποτρέψουμε στον Εθνικό Συναγερμό να αποκτήσει απόλυτη πλειοψηφία», τόνισε αφού το στρατόπεδό του και του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν τερμάτισαν στην τρίτη θέση του πρώτο γύρου βουλευτικών εκλογών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider