Νέο έκτακτο δελτίο καιρού: Ισχυρές καταιγίδες με κεραυνούς και χαλάζι - Πότε θα πλήξουν την Αττική

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέο έκτακτο δελτίο καιρού: Ισχυρές καταιγίδες με κεραυνούς και χαλάζι - Πότε θα πλήξουν την Αττική
Ασταθείς αέριες μάζες που έρχονται από τα βορειοδυτικά Βαλκάνια προς την περιοχή μας θα προκαλέσουν επιδείνωση του καιρού κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια από σήμερα το μεσημέρι έως αργά αύριο το απόγευμα

Ασταθείς αέριες μάζες που έρχονται από τα βορειοδυτικά Βαλκάνια προς την περιοχή μας θα προκαλέσουν επιδείνωση του καιρού κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια από σήμερα το μεσημέρι έως αργά αύριο το απόγευμα, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Σύμφωνα με την επικαιροποίηση του Έκτακτου Δελτίου Επιδείνωσης Καιρού

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Σήμερα

Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα ανατολικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας και κατά τη διάρκεια της νύχτας κυρίως στη Χαλκιδική.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του meteo.gr/Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν το μεσημέρι και απόγευμα στα ηπειρωτικά με εξαίρεση τα δυτικά τμήματα Ηπείρου, Στερεάς και Πελοποννήσου.

Αύριο Πέμπτη (4/7)

α. Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας (κυρίως νομοί Θεσσαλονίκης - Χαλκιδικής) από το μεσημέρι έως αργά το απόγευμα. Στις ίδιες περιοχές και κατά τις ίδιες ώρες υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης χαλαζοπτώσεων. Αντίστοιχα θα είναι τα φαινόμενα και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου (βορείως της Μυτιλήνης).

β. Στη Θεσσαλία και τις Σποράδες.

γ. Στην κεντρική και ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την ανατολική Πελοπόννησο και την Εύβοια.

Από τις πρωινές ώρες τα φαινόμενα θα ενισχυθούν και θα επηρεάσουν την υπόλοιπη χώρα. Εξασθένηση αναμένεται τις πρώτες βραδινές ώρες.

Λόγω του γεγονότος ότι οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα του Αιγαίου και των νοτιοανατολικών ηπειρωτικών θα είναι σχετικά αυξημένες, αναμένεται η κατά τόπους εκδήλωση λασποβροχών.

Σημειώνεται ότι ισχυρές βροχές και καταιγίδες με πιθανότητα χαλαζόπτωσης υπάρχει και για την Αττική αύριο το μεσημέρι και απόγευμα ενώ στον νομό Θεσσαλονίκης τα ισχυρότερα φαινόμενα θα εκδηλωθούν αύριο από τις πρώτες ώρες έως το πρωί.

Συνίσταται ιδιαίτερη προσοχή στις παράκτιες περιοχές λόγω των κεραυνών και των ισχυρών ριπαίων ανέμων που θα υπάρχουν σε κάποιες περιπτώσεις κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των φαινομένων.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάνουν κατά τόπους τα 5 έως 6 Μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση και αύριο δεν θα ξεπεράσει τους 30-32°C.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κασσελάκης: Ο Μητσοτάκης οφείλει να διαγράψει τον τραμπούκο Αυγενάκη

Μαρινάκης: Ο Αυγενάκης οφείλει μια συγγνώμη - Λογικές «ξέρεις ποιος είμαι εγώ» δεν γίνονται αποδεκτές

Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Προκήρυξη για 34 θέσεις Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού

gazzetta
gazzetta reader insider insider