Φωτιά στα Γλυκά Νερά: Στον εισαγγελέα ο χειριστής του drone

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Φωτιά στα Γλυκά Νερά: Στον εισαγγελέα ο χειριστής του drone
Ο δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης ανέφερε πως, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα σε φυλάκιο, η πυρκαγιά προκλήθηκε πιθανότατα από πτώση drone βαρέως τύπου στους πρόποδες του Υμηττού.

Στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, οδηγείται σήμερα ένας 35χρονος χειριστής drone μετά τη φωτιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι σε δασική έκταση στα Γλυκά Νερά. Ο δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης ανέφερε πως, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα σε φυλάκιο, η πυρκαγιά προκλήθηκε πιθανότατα από πτώση drone βαρέως τύπου στους πρόποδες του Υμηττού.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση είχαν προσαχθεί συνολικά τέσσερα άτομα τα οποία οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής. Τελικά κατά την εξέταση τους ένας εξ αυτών παραδέχθηκε πως ήταν ο χειριστής και είναι υπάλληλος ιδιωτικής εταιρείας παραγωγής drone. Παράλληλα του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 4.675 ευρώ.

Πιθανολογείται πως η φωτιά ξεκίνησε από έκρηξη της μπαταρίας του drone και ήταν σε εξέλιξη δοκιμαστική πτήση του. To Μega έφερε στο φως της δημοσιότητας βίντεο στα πλάνα του οποίου απεικονίζεται ένας άντρας να απομακρύνεται από το σημείο τρέχοντας, ενώ είχε ήδη ξεσπάσει η φωτιά, και να μπαίνει μέσα στο βαν, το οποίο στη συνέχεια αποχωρεί από την περιοχή. Ωστόσο αστυνομικοί εντόπισαν τα τέσσερα άτομα και τα προσήγαγαν.Σύμφωνα με πληροφορίες την πρώτη εστία φωτιάς την εντόπισε drone της Πολιτικής Προστασίας. Άμεσα στη περιοχή έφτασαν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής και πιο συγκεκριμένα 100 πυροσβέστες με 6 πεζοπόρα τμήματα και 25 οχήματα ενώ έκαναν ρίψεις νερού εννέα αεροσκάφη και επτά ελικόπτερα.

Η φωτιά αρχικά ήταν κοντά στον οικισμό και για αυτό το λόγο εστάλη μήνυμα από το 112 προς τους κατοίκους να είναι σε ετοιμότητα. Aκόμη λόγω της πυρκαγιάς υπήρξε προληπτική εκκένωση του κολλεγίου Deree. Στη συνέχεια η πυρκαγιά κινήθηκε προς το βουνό. Τελικά οι πυροσβέστες κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά σε λιγότερο από δυο ώρες ενώ η Τροχαία προχώρησε και σε κυκλοφοριακές παρεμβάσεις στην περιοχή για τη διευκόλυνση πρόσβασης των οχημάτων της Πυροσβεστικής.

Επίσης πυρκαγιές ξέσπασαν χθες και στην περιοχή Μηλίτσα Μεσσηνίας, στην περιοχή Κτένι Κοζάνη και στην Νέα Αρτάκη, Εύβοιας. Στη Λάρισα συνελήφθη ένας πρώην εποχικός δασοπυροσβέστης, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, μετά τις φωτιές που είχαν εκδηλωθεί στον δρόμο Λάρισας – Αμπελώνα, μετά τη Γιάννουλη.

Τη διερεύνηση της υπόθεση ανέλαβαν τα στελέχη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού της Πυροσβεστικής και εξέτασαν προσεκτικά μαρτυρίες για παρουσία ύποπτου ατόμου το οποίο εκείνες τις ώρες κινούνταν στην περιοχή με μηχανάκι.Σύμφωνα με την Πυροσβεστική ο συλληφθείς κατηγορείται ως υπαίτιος πρόκλησης δώδεκα πυρκαγιών από πρόθεση και κατ’ εξακολούθηση σε αγροτικές εκτάσεις από τις 10 Ιουνίου 2024 στην περιοχή Αμπελώνας του Δήμου Λάρισας. Χθες οδηγήθηκε ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.

Πηγή: reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Tρεις τραυματίες στο Πέραμα κατά τη διάρκεια ναυπηγοεπισκευαστικών εργασιών

gazzetta
gazzetta reader insider insider