Κικίλιας: Σε 30 λεπτά αντιμετωπίστηκε η φωτιά στο Λαύριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κικίλιας: Σε 30 λεπτά αντιμετωπίστηκε η φωτιά στο Λαύριο
Αν δεν αντιμετωπιζόταν τόσο γρήγορα και έγκαιρα θα μπορούσε να έχει ολέθριες συνέπειες, ανέφερε ο υπουργός.

Με ανακοίνωση του, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, εξήρε την άμεση αντίδραση των πυροσβεστικών δυνάμεων στην φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι σε δασική έκταση στην Κάτω Ποσειδωνία Λαυρίου.

«Η πυρκαγιά στο Λαύριο ξέσπασε σε δασική έκταση, δίπλα σε κατασκηνώσεις, σπίτια και παραλία γεμάτη λουόμενους. Αν δεν αντιμετωπιζόταν τόσο γρήγορα και έγκαιρα θα μπορούσε να έχει ολέθριες συνέπειες. Οι εκκενώσεις έγιναν άμεσα και με ασφάλεια. Σε 30 λεπτά οι πυροσβέστες μας, οι δυνάμεις πολιτικής προστασίας και τα 6 εναέρια μέσα κατάφεραν να την αντιμετωπίσουν επιτυχώς πριν απειλήσει ζωές και περιουσίες», αναφέρει ο κ. Κικίλιας.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, η φωτιά είναι χωρίς ενεργό μέτωπο.

Για την αντιμετώπιση της φωτιάς υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση, καθώς στο σημείο επιχειρούν 90 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 24 οχήματα και από αέρος συνδράμουν 2 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα.

Επιπλέον, μετέβη και πλωτό μέσο του Πυροσβεστικού Σώματος. Σημειώνεται ότι νωρίτερα δύο μηνύματα εστάλησαν μέσω του 112 σε όσους βρίσκονται στην περιοχή Κάτω Ποσειδωνία Λαυρίου. Το πρώτο ενημέρωνε τους κατοίκους για την δασική πυρκαγιά προκειμένου να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών, ενώ το δεύτερο τους καλούσε να απομακρυνθούν από τον οικισμό Κάτω Ποσειδωνία Λαυρίου και να κατευθυνθούν προς Ανάβυσσο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην Κάτω Ποσειδωνία Λαυρίου - Μηνύματα από το 112

gazzetta
gazzetta reader insider insider