Ρωσία: Αναστέλλεται η λειτουργία όλων των νηπιαγωγείων στην περιφέρεια Μπέλγκοροντ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ρωσία: Αναστέλλεται η λειτουργία όλων των νηπιαγωγείων στην περιφέρεια Μπέλγκοροντ
περιφέρεια του Μπέλγκοροντ, στη νότια Ρωσία, ανέστειλε τη λειτουργία όλων των νηπιαγωγείων και των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών που βρίσκονται σε ακτίνα 20 χιλιομέτρων από τα σύνορα με την Ουκρανία, λόγω των κινδύνων από βομβαρδισμούς, δήλωσε Ρωσίδα αξιωματούχος.

Η περιφέρεια του Μπέλγκοροντ, στη νότια Ρωσία, ανέστειλε τη λειτουργία όλων των νηπιαγωγείων και των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών που βρίσκονται σε ακτίνα 20 χιλιομέτρων από τα σύνορα με την Ουκρανία, λόγω των κινδύνων από βομβαρδισμούς, δήλωσε Ρωσίδα αξιωματούχος.

Η Άννα Κουτάσοβα, αξιωματούχος της περιφέρειας του Μπέλγκοροντ, διευκρίνισε ότι το μέτρο --το οποίο έγινε σήμερα γνωστό από ρωσικά μέσα ενημέρωσης-- τέθηκε σε ισχύ χθες, Τετάρτη, και θα διαρκέσει όλη την εβδομάδα. Προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί αν το κλείσιμο των κέντρων για παιδιά προσχολικής ηλικίας θα παραταθεί.

Σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης, το μέτρο αυτό θα επηρεάσει περίπου 50.000 ανθρώπους στην περιφέρεια του Μπέλγκοροντ.

Την Τρίτη ο περιφερειάρχης του Μπέλγκοροντ Βιατσεσλάβ Γκλάντκοφ ανακοίνωσε ότι αποκλείστηκε η πρόσβαση σε 14 χωριά κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία για το μεγαλύτερο μέρος των πολιτών, επικαλούμενος την «εξαιρετικά δύσκολη» κατάσταση ασφαλείας εκεί.

Καταστράφηκαν 33 UAVs και 10 USVs της Ουκρανίας στην Κριμαία

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα πως κατά τη διάρκεια της νύχτας καταστράφηκαν 33 τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAVs) πάνω από την Κριμαία, καθώς και 10 τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα σκάφη επιφανείας (USVs) που κατευθύνονταν στη χερσόνησο, που προσάρτησε η Μόσχα το 2014.

«Συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας σε υπηρεσία αναχαίτισαν και κατέστρεψαν 33 εναέρια drones πάνω (...) από τη Δημοκρατία της Κριμαίας», ανέφερε το υπουργείο μέσω Telegram, προσθέτοντας ότι στοιχεία «σε υπηρεσία στη Μαύρη Θάλασσα κατέστρεψαν 10 ναυτικά drones που κατευθύνονταν στη χερσόνησο της Κριμαίας».

Νωρίτερα, ο Αντρέι Κράβτσενκο, ο δήμαρχος του Ναβαρασίσκ, του μεγαλύτερου ρωσικού λιμανιού στη Μαύρη Θάλασσα, κήρυξε συναγερμό για θαλάσσια drones, που διήρκεσε περίπου δυο ώρες.

Ζήτησε μέσω Telegram από τους κατοίκους να παραμείνουν μακριά από την ακτογραμμή.

Ουκρανικά θαλάσσια drones έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν σε επιθέσεις εναντίον ρωσικών πλοίων ελλιμενισμένων στο Ναβαρασίσκ, προκαλώντας διακοπές της κίνησης.

Το λιμάνι είναι υποδομή στρατηγικής σημασίας για τις εξαγωγές ρωσικού αργού πετρελαίου και διαφόρων πετρελαϊκών προϊόντων προς νότο, για τις εξαγωγές πετρελαίου από το Καζακστάν και το Αζερμπαϊτζάν, ενώ χειρίζεται επίσης φορτία σιτηρών, άνθρακα, λιπασμάτων, ξυλείας, τροφίμων και χημικών προϊόντων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Νέα ανταλλαγή αιχμαλώτων πολέμου μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας

Ιαπωνία: Δάνειο 3,3 δισ. δολαρίων στην Ουκρανία

Μεντβέντεφ: Κήρυξη πολέμου στη Ρωσία η ένταξη της Ουκρανίας στο NATO

gazzetta
gazzetta reader insider insider