Στην Ασία η ασφαλέστερη πόλη στον κόσμο για τους τουρίστες

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στην Ασία η ασφαλέστερη πόλη στον κόσμο για τους τουρίστες
Η Σιγκαπούρη είναι η ασφαλέστερη πόλη στον κόσμο για τους τουρίστες, σύμφωνα με νέα έρευνα του Forbes Advisor.

Η Σιγκαπούρη είναι η ασφαλέστερη πόλη στον κόσμο για τους τουρίστες, σύμφωνα με νέα έρευνα του Forbes Advisor.

Η μελέτη, η οποία ανέλυσε παράγοντες όπως το έγκλημα, την ποιότητα της υγειονομικής περίθαλψης και τον κίνδυνο φυσικών καταστροφών, βαθμολόγησε τις χώρες από το 0 έως το 100 -με τις πιο ασφαλείς πόλεις να λαμβάνουν τις χαμηλότερες βαθμολογίες.

Βάσει της μελέτης, η Σιγκαπούρη συγκέντρωσε 0 βαθμούς.

Από τις 60 πόλεις που αξιολογήθηκαν, η πόλη της Νοτιοανατολικής Ασίας παρουσιάζει τον χαμηλότερο κίνδυνο φυσικών καταστροφών και τον δεύτερο χαμηλότερο κίνδυνο σε ό,τι αφορά την υγεία και τις υποδομές.

Η μελέτη ανέλυσε επίσης τους κινδύνους για την ψηφιακή ασφάλεια, τους οποίους όρισε ως τη δυνατότητα χρήσης του διαδικτύου χωρίς φόβο διαδικτυακών επιθέσεων ή παραβιάσεων της ιδιωτικής ζωής. Η Σιγκαπούρη θεωρήθηκε ότι έχει τον δεύτερο χαμηλότερο κίνδυνο ψηφιακής ασφάλειας στη λίστα.

Μετά τη Σιγκαπούρη, η μελέτη κατέταξε το Τόκιο και το Τορόντο ως τις επόμενες ασφαλέστερες πόλεις για τους ταξιδιώτες. Το Τόκιο θεωρήθηκε ότι είχε τον χαμηλότερο κίνδυνο για την ασφάλεια της υγείας, απόδειξη της ποιότητας των υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης στην πόλη και τον πέμπτο χαμηλότερο κίνδυνο ως προς την ασφάλεια των υποδομών.

Η Ιαπωνία και η Αυστραλία ήταν οι μόνες χώρες που είχαν δύο πόλεις στην κατάταξη των 10 ασφαλέστερων στον κόσμο, η οποία έχει ως εξής:

1) Σιγκαπούρη
2) Τόκιο, Ιαπωνία
3) Τορόντο, Καναδάς
4) Σίδνεϋ, Αυστραλία
5) Ζυρίχη, Ελβετία
6) Κοπεγχάγη, Δανία
7) Σεούλ, Νότια Κορέα
8) Οζάκα, Ιαπωνία
9) Μελβούρνη, Αυστραλία
10) Άμστερνταμ, Ολλανδία

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider