Σιμόν Μπάιλς: Ανοικτό το ενδεχόμενο να αγωνισθεί και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2028

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σιμόν Μπάιλς: Ανοικτό το ενδεχόμενο να αγωνισθεί και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2028
Η Αμερικανίδα γυμνάστρια που θριάμβευσε στο Παρίσι σε ηλικία 27 ετών, έγινε η γηραιότερη Ολυμπιονίκης στην ενόργανη γυμναστική τα τελευταία 72 (!) χρόνια.

Η Σιμόν Μπάιλς άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να αγωνισθεί και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2028, που θα φιλοξενηθούν στην πατρίδα της και συγκεκριμένα στο Λος Αντζελες. Η βραχύσωμη Αμερικανίδα, η οποία μετρά ήδη τρία χρυσά μετάλλια στην κορυφαία διοργάνωση της υφηλίου, που διεξάγεται στο Παρίσι και σε ηλικία 27 ετών έγινε η γηραιότερη Ολυμπιονίκης στην ενόργανη γυμναστική τα τελευταία 72 (!) χρόνια. Τόσα πέρασαν από το 1952 και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ελσίνκι, όπου η 30χρονη Μαρία Γκοροκόφσκαγια, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο για την ομάδα της ΕΣΣΔ.

«Είναι το τελευταίο μου διπλό άλμα Γιουρτσένκο», επεσήμανε η Μπάιλς απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν ο κόσμος είδε το τέλος των εντυπωσιακών ασκήσεων που έχει στο ρεπερτόριο της και πρόσθεσε: «Ξέρεις, ποτέ μην λες ποτέ. Οι επόμενοι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι στο σπίτι. Αρα ποτέ δεν ξέρεις»...

Με 10 Ολυμπιακά μετάλλια στην συλλογή της, η κορυφαία γυμνάστρια, έχει την ευκαιρία να κατακτήσει ακόμη δύο, πριν φύγει από την γαλλική πρωτεύουσα και να... περιμένει το 2028 και την διοργάνωση του Λος Αντζελες, προκειμένου να γίνει η Αμερικανίδα με τα περισσότερα μετάλλια στην σημαντικότερη αθλητική διοργάνωση του πλανήτη.

Αυτήν την στιγμή, το σχετικό ρεκόρ, κατέχει η θρύλος της κολύμβησης, Κέιτι Λεντέκι με 13 Ολυμπιακά μετάλλια.

Πηγή:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider