Μαίνονται οι πυρκαγιές στην Καλιφόρνια, κάηκαν σπίτια στην κομητεία Σαν Μπερναντίνο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μαίνονται οι πυρκαγιές στην Καλιφόρνια, κάηκαν σπίτια στην κομητεία Σαν Μπερναντίνο
Σε βίντεο που μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο KTLA 5 διακρίνονται τουλάχιστον πέντε σπίτια που καταστράφηκαν ολοσχερώς από τις φλόγες.

Σπίτια κάηκαν στην κομητεία Σαν Μπερναντίνο της νότιας Καλιφόρνιας, προτού τεθεί υπό μερικό έλεγχο σήμερα το πύρινο μέτωπο που είχε θεριέψει λόγω των ισχυρών ανέμων στην περιοχή, ανακοίνωσε η πυροσβεστική υπηρεσία της αμερικανικής πολιτείας.

Σε βίντεο που μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο KTLA 5 διακρίνονται τουλάχιστον πέντε σπίτια που καταστράφηκαν ολοσχερώς από τις φλόγες, οι οποίες απείλησαν πολυτελείς κατοικίες με θέα στην πόλη των 220.000 κατοίκων, η οποία βρίσκεται 88 χιλιόμετρα ανατολικά του Λος Άντζελες.

Η συγκεκριμένη πυρκαγιά ξέσπασε χθες Δευτέρα και έκαψε 400 στρέμματα προτού τεθεί υπό μερικό έλεγχο, σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία της Καλιφόρνιας. Τα αίτια της πυρκαγιάς παραμένουν αδιευκρίνιστα μέχρι στιγμής.

Οι ασυνήθιστα υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες και η πυκνή βλάστηση έχουν αυξήσει τον κίνδυνο πυρκαγιών στην πολυπληθέστερη αμερικανική πολιτεία. Παράλληλα, η κλιματική αλλαγή έχει οδηγήσει σε περισσότερο έντονα και παρατεταμένα κύματα καύσωνα, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Εν τω μεταξύ, η πυρκαγιά σε ορεινή δασική περιοχή βόρεια του Σακραμέντο εξελίχθηκε στην τέταρτη μεγαλύτερη στην ιστορία της Καλιφόρνιας, κάνοντας στάχτη μια έκταση μεγαλύτερη από το Λος Άντζελες. Η αποκαλούμενη «Park Fire» φούντωσε ξανά τη Δευτέρα, καίγοντας άλλα 50.000 στρέμματα και υποχρεώνοντας τις αρχές να ζητήσουν την απομάκρυνση κατοίκων από την περιοχή του Μιλ Κρικ.

Έχοντας κάνει στάχτη 1,68 εκατ. στρέμματα δασικής έκτασης και περίπου 640 σπίτια, η «Park Fire» έχει περιοριστεί σε ποσοστό 34%, αναφέρει η πυροσβεστική υπηρεσία της Καλιφόρνιας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider