Ισχυρός διπλός σεισμός στην Ιαπωνία – Στις ακτές τα πρώτα κύματα από το τσουνάμι

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ισχυρός διπλός σεισμός στην Ιαπωνία – Στις ακτές τα πρώτα κύματα από το τσουνάμι
Οι δονήσεις έγιναν αισθητές σε εμπορικά κέντρα, κέντρα ψυχαγωγίας, αλλά και στους δρόμους.

Τελευταία ενημέρωση 12:07

Διπλός σεισμός έπληξε την Ιαπωνία, με δονήσεις μεγέθους 6,9 και 7,1 Ρίχτερ αντίστοιχα, το πρωί της Πέμπτης ενώ εκδόθηκε η προειδοποίηση για τσουνάμι που αφορά στις περιοχές των νησιών Κιούσου και Σικόκου, μετέδωσε το δίκτυο NHK της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Ο πρώτος σεισμός σημειώθηκε σε βάθος 33 χιλιομέτρων και ακολούθησε οδεύτερος σε κοντινή απόσταση σε εστιακού βάθους 25 χιλιομέτρων, ανέφερε το USGS.

Η ιαπωνική κυβέρνηση δημιούργησε ειδική ομάδα εργασίας για την αντιμετώπιση των σεισμών, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. Βίντεο που διαδίδονται στα social media καταγράφουν τη στιγμή που ο σεισμός χτύπησε την Ιαπωνία σε πολλαπλά σημεία. Οι δονήσεις έγιναν αισθητές σε εμπορικά κέντρα, κέντρα ψυχαγωγίας, αλλά και στους δρόμους.

Δεν έχουν διαπιστωθεί ανωμαλίες στην λειτουργία του πυρηνικού σταθμού Σεντάι της περιφέρειας Καγκοσίμα. Η λειτουργία του συνεχίζεται κανονικά, μετέδωσε το NHK. Παράλληλα, η εταιρεία JR Kyushu διέκοψε την λειτουργία των τρένων υψηλής ταχύτητας μετά τον σεισμό, μετέδωσε το πρακτορείο KYODO.

Τσουνάμι έφθασε τις ακτές της περιφέρειας Μιγιαζάκι

Τσουνάμι έφθασε τις ακτές της περιφέρειας Μιγιαζάκι της νότιας Ιαπωνίας, μετέδωσε το δίκτυο NHK της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης της Ιαπωνίας, έπειτα από τον σεισμό. Επίσημος λογαριασμός στο Twitter απαθανατίζει τον πανικό πολιτών σε αίθουσα bowling, καθώς αρχίζουν να ταρακουνιούνται από τον σεισμό.

Σε άλλο βίντεο, κάμερα πολίτη καταγράφει τον πανικό επισκεπτών μέσα σε εμπορικό κέντρο, τη στιγμή που ξεκινούν οι δονήσεις. Έντρομοι γονατίζουν και προσπαθούν να προστατέψουν τα κεφάλια τους, σε περίπτωση που κάποιο μέρος της κατασκευής καταρρεύσει. Τα εμπορεύματα πίσω από τις βιτρίνες φαίνονται να ταλαντεύονται άγρια από τη σφοδρότητα του σεισμού, με τον κόσμο να περιμένει να πάψουν για να εκκενώσει τον χώρο. Οι δονήσεις ταρακούνησαν τους οδηγούς σε κεντρικό δρόμο, με τα ΙΧ και τις κολώνες φωτισμού και σήμανσης να πηγαίνουν πέρα - δώθε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider