Φωτιά στην Αττική: Σε απόσταση μεγαλύτερη των 300 χιλιομέτρων η μεταφορά του καπνού

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Φωτιά στην Αττική: Σε απόσταση μεγαλύτερη των 300 χιλιομέτρων η μεταφορά του καπνού
Τη μεγάλη διασπορά του καπνού της πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη από χθες το μεσημέρι στη βορειοανατολική Αττική αποτυπώνει δορυφορική εικόνα του Ευρωπαϊκού μετεωρολογικού δορυφόρου METEOSAT-11, που παρουσιάζει το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Τη μεγάλη διασπορά του καπνού της πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη από χθες το μεσημέρι στη βορειοανατολική Αττική αποτυπώνει δορυφορική εικόνα του Ευρωπαϊκού μετεωρολογικού δορυφόρου METEOSAT-11, που παρουσιάζει το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Η απόσταση στην οποία έχει μεταφερθεί νοτιοδυτικά ο καπνός εκτιμάται σε περισσότερα από 300 km. Στην δορυφορική εικόνα είναι επίσης εμφανής και η διασπορά του καπνού από τη δασική πυρκαγιά στο Μενοίκιον Όρος του νομού Σερρών.

Η ανομβρία, η ξηρασία και οι δυνατοί άνεμοι δημιουργούν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ που ευνοούν την εκδήλωση και την εξάπλωση πυρκαγιών. Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία οι άνεμοι σήμερα θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από το βράδυ.

H φωτιά έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις με σπίτια να τυλίγονται στις φλόγες και τα μέτωπα πλέον να είναι τρία: Γραμματικό, Πεντέλη και Ανατολή Νέας Μάκρης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γεωργιάδης: Εκκενώθηκε το Παίδων Πεντέλης - 19 παιδιά μεταφέρθηκαν με ασφάλεια σε άλλα νοσοκομεία

Στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων ο Κυρ. Μητσοτάκης

Δήμαρχος Διονύσου: Ο δήμος μας βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης

gazzetta
gazzetta reader insider insider