Μ. Ανατολή: Έξι Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από τον ισραηλινό στρατό στην Δυτική Όχθη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μ. Ανατολή: Έξι Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από τον ισραηλινό στρατό στην Δυτική Όχθη
Έξι Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν νωρίς σήμερα το πρωί από ισραηλινά πυρά στην κατεχόμενη Δυτική 'Οχθη, έγινε γνωστό από το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Wafa και τον τοπικό κυβερνήτη

Έξι Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν νωρίς σήμερα το πρωί από ισραηλινά πυρά στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, έγινε γνωστό από το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Wafa και τον τοπικό κυβερνήτη, ενώ ο ισραηλινός στρατός έκανε λόγο για «αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις» που πραγματοποιήθηκαν με τη βοήθεια μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

«Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τις ισραηλινές επιδρομές, τέσσερις στον οικισμό Ταμούν και ένας στην πόλη Τουμπάς», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο κυβερνήτης της Τουμπάς, ο Άχμαντ Σαάντ.

Ο ισραηλινός στρατός, πρόσθεσε, «κρατάει τα πτώματα των πέντε» ανδρών, μέτρο αντιποίνων στο οποίο καταφεύγουν τακτικά οι ισραηλινές δυνάμεις στη Δυτική Όχθη.

Από την πλευρά του, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως «εξαπέλυσε αντιτρομοκρατική επιχείρηση» στην Τουμπάς, «εξόντωσε ένα τρομοκράτη» και «έπληξε άλλους στη διάρκεια ανταλλαγής πυρών».

Ο στρατός προσθέτει στην ανακοίνωσή του πως «συνέλαβε καταζητουμένους και εντόπισε και κατέσχεσε όπλα».

Σε απόσταση πέντε χιλιομέτρων από εκεί, στον οικισμό Ταμούν, αναφέρει πως «πραγματοποίησε αεροπορικά πλήγματα εναντίον ένοπλων τρομοκρατών».

Η παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος δήλωσε πως εμποδίσθηκε από τον ισραηλινό στρατό να πλησιάσει.

Νωρίτερα η ισραηλινή αστυνομία είχε ανακοινώσει πως έπληξε με σφαίρες έναν 16χρονο Παλαιστίνιο, ο οποίος «σκαρφάλωνε στο Τείχος» που χωρίζει την Ιερουσαλήμ από τη Δυτική Όχθη «για να ρίξει κοκτέιλ Μολότοφ».

Ο 16χρονος επλήγη από ελεύθερο σκοπευτή και «διακομίσθηκε για να του παρασχεθούν φροντίδες, όμως διαπιστώθηκε ο θάνατός του», συνέχισε η αστυνομία.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Οι ΗΠΑ ενέκριναν την πώληση όπλων αξίας 20 δισ. δολαρίων στο Ισραήλ

Ρωσία: Νέα προώθηση των ουκρανικών δυνάμεων στην περιφέρεια Κουρσκ - Ελέγχουν δεκάδες οικισμούς

gazzetta
gazzetta reader insider insider