Φούρνοι Κορσεών Ικαρίας: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες - Χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Φούρνοι Κορσεών Ικαρίας: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες - Χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά
Χωρίς ενεργό μέτωπο είναι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι σε χαμηλή βλάστηση στο Καμάρι του δήμου Φούρνων Κορσεών Ικαρίας.

Χωρίς ενεργό μέτωπο είναι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι σε χαμηλή βλάστηση στο Καμάρι του δήμου Φούρνων Κορσεών Ικαρίας. Ειδικότερα σύμφωνα με την Πυροσβεστική η κατάσταση είναι υπό έλεγχο και υπάρχουν μόνο καπνοί σε διάσπαρτες εστίες.

Στο σημείο επιχειρούν 27 πυροσβέστες με 2 πεζοπόρα τμήματα, 8 οχήματα και εθελοντές και από αέρος δύο ελικόπτερα.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, όλη τη νύχτα οι πυροσβέστες κράτησαν τη φωτιά μακριά από τους οικισμούς Καμάρι και Μπαλί. Οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή και οι οποίοι άλλαζαν διαρκώς κατεύθυνση δημιουργούσαν αναζωπυρώσεις με αποκορύφωμα αυτή στις 4:00 το πρωί πάνω από την περιοχή του οικισμού Καμάρι.

Οι άντρες της ΕΜΟΔΕ μαζί με τους εθελοντές του νησιού καθώς και κατοίκους πάλεψαν όλη τη νύχτα για να μπορέσουν να την κρατήσουν πριν πάρει μεγάλες διαστάσεις. Με το πρώτο φως της ημέρας το ελικόπτερο της πυροσβεστικής άρχισε τις ρίψεις και κατάφερε να την καθηλώσει.

Οι δασοκομάντος προσπαθούν να σβήσουν κάθε εστία που αναζωπυρώνεται. Οι άνεμοι εξακολουθούν να έχουν ένταση πολλές φορές και 7 μποφόρ δυσχεραίνοντας ακόμα περισσότερο το έργο των δυνάμεων πυρόσβεσης.

Χθες (17/8) το μεσημέρι εκδόθηκε μήνυμα απομάκρυνσης για τους κατοίκους από το «112», ενώ το λιμενικό απομάκρυνε 19 άτομα από την παραλία στο Καμάρι Φούρνων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider