Δήμαρχος Κασσάνδρας: Χωρίς γνωστοποίηση λειτουργίας το λούνα παρκ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δήμαρχος Κασσάνδρας: Χωρίς γνωστοποίηση λειτουργίας το λούνα παρκ
Δεν είχε κάνει γνωστοποίηση λειτουργίας στο notifybusiness το λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής όπου έχασε την ζωή του ένας 19χρονος πέφτοντας από παιχνίδι με περιστρεφόμενες καρέκλες. 

Δεν είχε κάνει γνωστοποίηση λειτουργίας στο notifybusiness το λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής όπου έχασε την ζωή του ένας 19χρονος πέφτοντας από παιχνίδι με περιστρεφόμενες καρέκλες.

Σύμφωνα με δηλώσεις της δημάρχου Κασσάνδρας, Αναστασίας Χαλκιά τα περιοδεύοντα λούνα παρκ δεν λαμβάνουν άδεια λειτουργίας αλλά γνωστοποίηση. Το συγκεκριμένο λούνα παρκ έπαιρνε κάθε χρόνο και διερευνάται αν έλαβε και φέτος, αναφέρει η ΕΡΤ.

«Πρέπει να έχει πιστοποιημένα και αδειοδοτημένα τα μηχανήματά του από το Υπουργείο Ανάπτυξης και κάνει μία γνωστοποίηση στο notifybusiness» συνέχισε η κ. Χαλκιά, επισημαίνοντας ωστόσο ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση η γνωστοποίηση αυτή δεν είχε γίνει και ο Δήμος είχε ήδη προβεί στη διαδικασία επιβολής χρηματικού προστίμου.

«Το Υπουργείο Ανάπτυξης ελέγχει τις πιστοποιήσεις. Από κει παίρνουν άδειες τα μηχανήματα. Ο Δήμος πού να ξέρει αν το μηχάνημα είναι καλό ή όχι, αν έχει τις προδιαγραφές που πρέπει; Παίρνουν πιστοποιήσεις ISO, Haccp, υπάρχουν κάποιες διαδικασίες. O Δήμος απλά βλέπει αν έχει ανέβει η γνωστοποίηση. Η συγκεκριμένη γνωστοποίηση δεν έχει ανέβει, οπότε ήμασταν σε διαδικασία κυρώσεων χρηματικών. Είναι μια ΚΥΑ του 22, η οποία λέει ακριβώς τι αρμοδιότητες έχει ο εκάστοτε δήμος» είπε χαρακτηριστικά.

Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, έχει συλληφθεί ο 58χρονος ιδιοκτήτης του λούνα παρκ, ωστόσο αναζητείται ο χειριστής του παιχνιδιού, ο οποίος, σύμφωνα με την ΕΡΤ, όταν είδε το περιστατικό, σηκώθηκε και έφυγε από το σημείο χωρίς καν να σταματήσει το παιχνίδι.

Σε βάρος του 21χρονου χειριστή έχει σχηματιστεί δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider