Κικίλιας: Δύο φωτιές στην Αττική τέθηκαν υπό έλεγχο σε 20 λεπτά

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κικίλιας: Δύο φωτιές στην Αττική τέθηκαν υπό έλεγχο σε 20 λεπτά
Στις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο αναφέρεται σε ανάρτησή του στο "Χ" ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Στις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο αναφέρεται σε ανάρτησή του στο "Χ" ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, τονίζοντας ότι «παρότι σήμερα ο κίνδυνος για φωτιές σε αρκετές περιοχές της χώρας ήταν πολύ υψηλός, η ευαισθητοποίηση και η προσοχή των πολιτών έφερε αποτελέσματα».

Ειδικότερα ο κ. Κικίλιας υπογραμμίζει:

«Παρότι σήμερα ο κίνδυνος για φωτιές σε αρκετές περιοχές της χώρας ήταν πολύ υψηλός, η ευαισθητοποίηση και η προσοχή των πολιτών έφερε αποτελέσματα. Ο αριθμός των πυρκαγιών παρέμεινε στις 26 το τελευταίο 24ωρο. Ωστόσο σε 8 από αυτές χρειάστηκε η συνδρομή εναέριων μέσων, ενώ 2 ξέσπασαν στην Αττική κοντά σε οικισμούς: Η πρώτη στον 'Αγιο Ιωάννη στα Σπάτα και η δεύτερη στην Παιανία. Με άμεση επέμβαση εναέριων και επίγειων δυνάμεων, ελέγχθηκαν σε μόλις 20 λεπτά. Το Σαββατοκύριακο οι άνεμοι θα εξακολουθήσουν να πνέουν πολύ ισχυροί, επομένως απαιτείται ύψιστη προσοχή».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Στις 26 αγροτοδασικές οι πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

gazzetta
gazzetta reader insider insider