Νασράλα: Η Χεζμπολάχ στόχευσε μόνο στρατιωτικές εγκαταστάσεις κοντά στο Τελ Αβίβ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νασράλα: Η Χεζμπολάχ στόχευσε μόνο στρατιωτικές εγκαταστάσεις κοντά στο Τελ Αβίβ
O ηγέτης της τρομοκρατικής οργάνωσης Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, σε διάγγλεμα που παραχώρησε εξήγησε ότι η απάντηση στο Ισραήλ καθυστέρησε «για διάφορους λόγους, συμπεριλαμβανομένης της μαζικής κινητοποίησης του στρατού του Ισραήλ και των ΗΠΑ».

«Για διάφορους λόγους, συμπεριλαμβανομένης της μαζικής κινητοποίησης του στρατού του Ισραήλ και των ΗΠΑ» καθυστέρησαν τα αντίποινα κατά του Ισραήλ για τη δολοφονία ενός κορυφαίου διοικητή της Χεζμπολάχ ανέφερε σε διάγγελμα που παραχώρησε ο αρχηγός της σιιτικής ισλαμιστικής οργάνωσης του Λιβάνου, Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα.

Αρνήθηκε ότι το Ισραήλ κατέστρεψε χιλιάδες εκτοξευτές ρουκετών της Χεζμπολάχ. «Η επιχείρηρη ολοκληρώθηκε όπως είχε προγραμματιστεί, με απόλυτη ακρίβεια», σημείωσε.

«»

«Οι δηλώσεις σύμφωνα με τις οποίες η αντίσταση επρόκειτο να εκτοξεύσει 8.000 ή 6.000 ρουκέτες και μη επανδρωμένα αεροσκάφη και ότι (το Ισραήλ, σ.σ.) το απέτρεψε, είναι ψευδείς ισχυρισμοί», δήλωσε.

Μάλιστα, ανακοίνωσε ότι η οργάνωση αποφάσισε να μην απαντήσει στη δολοφονία του ανώτατου διοικητή της με στόχο περιοχές αμάχων και να μην στοχεύσει ισραηλινές υποδομές.

Αυτή ήταν η πρώτη δήλωση του ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα σε τηλεοπτικό διάγγελμα, που μεταφράστηκε από το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

«Στοχεύσαμε στρατιωτικές εγκαταστάσεις κοντά στο Τελ Αβίβ» τόνισε ενώ στη συνέχεια γνωστοποίησε ότι η Χεζμπολάχ αποφάσισε να πλήξει τη στρατιωτική βάση πληροφοριών όπου λειτουργεί ισραηλινή μονάδα παρακολούθησης. «Αποφασίσαμε να στοχεύσουμε στρατιωτική βάση πληροφοριών όπου λειτουργεί ισραηλινή μονάδα επιτήρησης. Στοχεύσαμε στρατιωτική βάση στο 1,5 χιλιόμετρο από το Τελ Αβίβ» πρόσθεσε.

Στο διάγγελμά του ο Χασάν Νασράλα πρόσθεσε ότι δεν υπήρχαν σχέδια για πυρά εναντίον στόχων απευθείας στην πόλη, όπως το ισραηλινό υπουργείο Άμυνας και το αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν.

«Στείλαμε ρουκέτες Katyusha για να αποσπάσουμε την προσοχή του Iron Dome και drones για να εισέλθουν στον ισραηλινό εναέριο χώρο. Για πρώτη φορά στείλαμε μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο Ισραήλ από την περιοχή Μπεκάα και εισήλθαν στο Ισραήλ», ανέφερε.

Διευκρίνισε ότι το ισχυρό ισλαμιστικό κίνημά του εξαπέλυσε την ευρείας κλίμακας επίθεσή σου σε δύο στάδια. Η Χεζμπολάχ αρχικά εκτόξευσε "340 ρουκέτες Κατιούσα" σε έντεκα στρατιωτικούς στόχους στο βόρειο Ισραήλ και στο κατεχόμενο από το Ισραήλ Υψίπεδο του Γκολάν.

Στη συνέχεια, μη επανδρωμένα αεροσκάφη που εκτοξεύτηκαν από τον νότιο Λίβανο αλλά και για πρώτη φορά, σύμφωνα με τον ίδιο, από την κοιλάδα Μπεκάα στον ανατολικό Λίβανο, στα σύνορα με τη Συρία, στόχευσαν στρατιωτικούς στόχους σε βάθος στην επικράτεια του Ισραήλ, εξήγησε.

Εκτός από τη Γκλιλότ, η Χεζμπολάχ στόχευσε την αεροπορική βάση 'Ειν Σέμερ, 70 χιλιόμετρα από τα σύνορα, διευκρίνισε.

Ο Χασάν Νασράλα άφησε να εννοηθεί ότι η επίθεση αυτή τελείωσε: «εάν το αποτέλεσμα είναι ικανοποιητικό και επιτυγχάνει τους επιδιωκόμενους στόχους, θα θεωρήσουμε ότι η επιχείρηση απάντηση στη δολοφονία του Σουκρ «ολοκληρώθηκε», δήλωσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider