Υπ. Ναυτιλίας: Εγκρίθηκε η κατασκευή νέας αποβάθρας επιβατικών πλοίων στο λιμάνι της Καλύμνου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Υπ. Ναυτιλίας: Εγκρίθηκε η κατασκευή νέας αποβάθρας επιβατικών πλοίων στο λιμάνι της Καλύμνου
Το έργο προϋπολογισμού 11.945.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Ναυτιλίας μέσω του ΕΣΠΑ και του προγράμματος «ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ 2021-2027.

Εγκρίθηκε η κατασκευή νέας αποβάθρας επιβατικών πλοίων στο λιμάνι της Καλύμνου, προϋπολογισμού 11.945.000, χρηματοδοτούμενο από το Υπουργείο Ναυτιλίας μέσω του ΕΣΠΑ και του προγράμματος «ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ 2021-2027.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστος Στυλιανίδης και ο γενικός γραμματέας Ναυτιλίας και Λιμένων, Ευάγγελος Κυριαζόπουλος ενέκριναν τη σύναψη της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλύμνου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για το έργο που έχει ήδη πάρει και θετική γνωμοδότηση από την Επιτροπή Σχεδιασμού Ανάπτυξης Λιμένων (ΕΣΑΛ).

Η κατασκευή της νέας αποβάθρας αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα έργα υποδομής για τη τοπική κοινωνία του νησιού. Μετά από σχεδόν 15 χρόνια διεργασιών, δίνεται οριστική λύση στο θέμα της ασφαλούς προσέγγισης μεγάλων πλοίων στο νησί αλλά και κρουαζιερόπλοιων, που έως σήμερα δεν μπορούσαν να προσεγγίζουν το νησί. Παράλληλα, θα απελευθερωθεί ένα σημαντικό τμήμα του παραλιακού μετώπου της πόλης της Καλύμνου από την κυκλοφοριακή κίνηση (ΙΧ, ταξί, βαρέα οχήματα κ.ά.), το οποίο, μαζί με τις σχετικές αναπλάσεις, θα αποδώσει στην πόλη ένα πιο ελκυστικό, αστικό περιβάλλον. Με αυτό τον τρόπο ενισχύεται η ομαλή και οικονομικότερη τροφοδοσία των κατοίκων της Καλύμνου δίνοντας, παράλληλα, σημαντική αναπτυξιακή ώθηση και νέα προοπτική στην επιχειρηματική και τουριστική δραστηριότητα της περιοχής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης: Στους δρόμους 30 νέα λεωφορεία - 950 συνολικά μέχρι το καλοκαίρι του 2025

Σταϊκούρας: Σήμερα είναι μια καλή μέρα για τις αστικές συγκοινωνίες της Αττικής

Κοντογεώργης: Αύξηση εισοδημάτων, κόστος διαβίωσης, στέγη και υγεία, οι προτεραιότητες της κυβέρνησης

gazzetta
gazzetta reader insider insider