Μητσοτάκης: Στους δρόμους 30 νέα λεωφορεία - 950 συνολικά μέχρι το καλοκαίρι του 2025

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μητσοτάκης: Στους δρόμους 30 νέα λεωφορεία - 950 συνολικά μέχρι το καλοκαίρι του 2025
Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση έχει επενδύσει συστηματικά στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Τη συνεχή προσήλωση της κυβέρνησης στην καθημερινότητα των πολιτών, υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την επίσκεψή του νωρίς το πρωί στο αμαξοστάσιο του ΟΑΣΑ στο Κορωπί.

Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει επενδύσει συστηματικά στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, όχι μόνο με στόχο την ανανέωση των υπαρχόντων αλλά και την αύξηση του στόλου τους, για συχνότερα δρομολόγια.

«Μιλάμε πολλές φορές για τα ζητήματα που αφορούν το κυκλοφοριακό πρόβλημα του Λεκανοπεδίου, η γρηγορότερη και πιο αποτελεσματική επένδυση στα ΜΜΜ αφορά στα λεωφορεία και φυσικά όχι μόνο στην αντικαταστάση των λεωφορείων όπως σας είπα αλλά στη μεγαλύτερη συχνότητα, στη σωστή επιτήρηση των λεωφορειολωρίδων έτσι ώστε να γνωρίζουν οι πολίτες που παίρνουν τα λεωφορεία ότι θα φτάσουν στην ώρα τους στον προορισμό τους. Όλα αυτά συγκροτούν ένα συνολικό σχέδιο παρεμβάσεων στα ΜΜΜ του Λεκανοπεδίου που όπως βλέπετε η κυβέρνηση αυτή υλοποιεί βήμα – βήμα […]», πρόσθεσε.

«Σήμερα βλέπετε τα 30 πρώτα νέα λεωφορεία που ήδη έχουν βγει σε δρόμους της Αν. Αττικής. Πρόκειται για ένα μικρό τμήμα από μια μεγάλη προσπάθεια η οποία τελικά θα έχει ως αποτέλεσμα το καλοκαίρι του 2025 να έχουμε στην Αττική 950 νέα λεωφορεία σύγχρονης αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, απολύτως προσβάσιμα σε ΑμεΑ, με κλιματισμό τα οποία αναβαθμίζουν την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Με αφορμή την αυριανή του επίσλεψη στη Θεσσαλονίκη, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι ήδη στην πόλη κυκλοφορούν 110 νέα ηλεκτρικά λεωφορεία, περίπου το ένα τρίτο του συνολικού στόλου των λεωφορείων της Θεσσαλονίκης. Πρόσθεσε ότι μέχρι το τέλος του έτους θα δοθεί σε λειτουργία και το μετρό της Θεσσαλονίκης ενώ για το Fly Over ανέφερε ότι είναι ένα σύνθετο έργο το οποίο προχωρά με μεγάλη ταχύτητα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τιμολόγια ρεύματος: Κουμπαράς για επιδότηση και τον Σεπτέμβριο - Τα σενάρια για τη στήριξη στους λογαριασμούς

Συντάξεις: Ξεκινά σήμερα η καταβολή από τον ΕΦΚΑ - Νωρίτερα οι πληρωμές του Σεπτεμβρίου

gazzetta
gazzetta reader insider insider