Ουκρανία: Τουλάχιστον 47 νεκροί και 206 τραυματίες από ρωσικό πλήγμα στην Πολτάβα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ουκρανία: Τουλάχιστον 47 νεκροί και 206 τραυματίες από ρωσικό πλήγμα στην Πολτάβα
Δύο ρωσικοί βαλλιστικοί πύραυλοι έπληξαν μια εκπαιδευτική εγκατάσταση και ένα κοντινό νοσοκομείο σε κεντρική περιοχή της Ουκρανίας, σκοτώνοντας τουλάχιστον 41 ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 180, δήλωσε την Τρίτη ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Τελευταία ενημέρωση 17.27

Δύο ρωσικοί βαλλιστικοί πύραυλοι έπληξαν μια εκπαιδευτική εγκατάσταση και ένα κοντινό νοσοκομείο σε κεντρική περιοχή της Ουκρανίας, σκοτώνοντας τουλάχιστον 47 ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 206, δήλωσε την Τρίτη ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Το χτύπημα σημειώθηκε στην περιοχή Πολτάβα, δήλωσε ο Zελένσκι σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Telegram.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ το χτύπημα έγινε σε στρατιωτική σχολή και σύμφωνα όσα γίνονται γνωστά πάρα πολλά άτομα είναι κάτω από τα χαλάσματα και ενδεχομένως ο αριθμός των νεκρών να αυξηθεί όσο περνούν οι ώρες.

«Ένα από τα κτίρια του Ινστιτούτου Επικοινωνιών καταστράφηκε εν μέρει. Οι άνθρωποι βρέθηκαν κάτω από τα ερείπια. Πολλοί σώθηκαν», δήλωσε ο Ζελένσκι.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, χτύπησε η σειρήνα και όσοι ήταν στο κτήριο έπρεπε να το εκκενώσουν όμως δεν πρόλαβαν γιατί η ταχύτητα των βαλλιστικών πυραύλων είναι πάρα πολύ υψηλή.

Στις δηλώσεις του ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι τόνισε ότι θα υπάρξει απάντηση σε αυτό το ρωσικό χτύπημα κι έκανε γνωστό ότι διέταξε «πλήρη και άμεση έρευνα» για το τι συνέβη.

Το χτύπημα θεωρείται ότι είναι ένα από τα φονικότερα που έχουν πραγματοποιήσει οι ρωσικές δυνάμεις από την έναρξη του πολέμου πριν από 900 και πλέον ημέρες, στις 24 Φεβρουαρίου 2022.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γάζα: Ξεπεράστηκαν οι στόχοι για τους εμβολιασμούς παιδιών κατά της πολιομυελίτιδας

Ισπανία: Ο θερμότερος Αύγουστος που έχει καταγραφεί μέχρι στιγμής στη χώρα ήταν ο φετινός

ΗΠΑ: Χάρις και Μπάιντεν συμμετείχαν μαζί σε προεκλογική συγκέντρωση στην Πενσιλβάνια

gazzetta
gazzetta reader insider insider