Ολοκληρώθηκε η εκπαιδευτική κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Παιδείας - Μικρή ένταση με τα ΜΑΤ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ολοκληρώθηκε η εκπαιδευτική κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Παιδείας - Μικρή ένταση με τα ΜΑΤ
Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η κινητοποίηση των εκπαιδευτικών έξω από το Υπουργείο Παιδείας, με τον κύριο όγκο των διαδηλωτών να έχουν ήδη αποχωρήσει νωρίτερα.

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η κινητοποίηση των εκπαιδευτικών έξω από το Υπουργείο Παιδείας, με τον κύριο όγκο των διαδηλωτών να έχουν ήδη αποχωρήσει νωρίτερα, όταν μετά από προσπάθεια ομάδας αυτών να εισέλθουν στον προαύλιο χώρο του υπουργείου, έγινε ρίψη δακρυγόνων από τις αστυνομικές δυνάμεις που ήταν εκεί.

Η σημερινή κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε μετά από κάλεσμα των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών, ΔΟΕ, ΟΛΜΕ και ΠΟΣΕΕΠΕΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής) και της ΑΣΓΜΕ (Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας), με βασικό αίτημα την άρση συγχωνεύσεων τμημάτων σε σχολεία της Ελλάδας.

«Είμαστε εδώ για να καταγγείλουμε το απαράδεκτο και αντιπαιδαγωγικό σχέδιο που εξελίσσεται αυτό το διάστημα, με συγχωνεύσεις περισσότερων από 1.000 τμημάτων σε όλη την Ελλάδα, που εγκυμονεί κινδύνους για την εκπαιδευτική διαδικασία», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Σπύρος Μαρίνης. «Πρόκειται για μία απόφαση του υπουργείου στο πλαίσιο της εξοικονόμησης δαπανών για την εκπαίδευση», σημείωσε ο κ. Μαρίνης και εξέφρασε την απογοήτευση ότι «ο κ. Πιερρακάκης, δεν επιθυμεί να συναντηθεί με τις ομοσπονδίες και μιλά για δήθεν αναβάθμιση της εκπαίδευσης» και κάλεσε τον υπουργό «να δώσει λύσεις τώρα για τα αυξημένα προβλήματα της εκπαίδευσης».

Για «τραγικά λάθη», ως συνέπεια της απόφασης για συγχωνεύσεις τμημάτων και για «έλλειψη σχεδιασμού» έκανε λόγο, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Νικηφόρος Κωνσταντίνου, μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ. «Όσον αφορά τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, ένα παράδειγμα είναι ότι δε λήφθηκαν υπόψη οι μετεξεταστέοι. Το 95% των μαθητών αυτών περνάνε στην επόμενη τάξη και πρέπει να φοιτούν στο συγκεκριμένο σχολείο. Τώρα, θα αναγκαστούν αυτοί οι μαθητές, να δώσουν εξετάσεις στο σχολείο τους και την επόμενη μέρα, στον αγιασμό, να πάνε σε άλλο», επεσήμανε.

Οι ομοσπονδίες προανήγγειλαν νέες κινητοποιήσεις στο μέλλον.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider