Ουκρανία: Τουλάχιστον 3 τραυματίες σε ρωσικές επιθέσεις τη νύχτα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ουκρανία: Τουλάχιστον 3 τραυματίες σε ρωσικές επιθέσεις τη νύχτα
Οι ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν σε ενεργειακές υποδομές το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές.

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν σε ρωσικές επιθέσεις με μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (drones) και πυραύλους που εξαπολύθηκαν στη διάρκεια της νύχτας στην Ουκρανία, από τις οποίες προκλήθηκαν ζημιές σε κτίρια και πυρκαγιές, σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές.

Η αντιαεροπορική άμυνα της Ουκρανίας κατέρριψε 38 από τα 46 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα που εξαπέλυσαν οι ρωσικές δυνάμεις σε επίθεσή τους στη διάρκεια της νύχτας σε 13 ουκρανικές περιφέρειες, σύμφωνα με ανακοίνωση των ουκρανικών αρχών στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram, στην οποία πρόσθεσαν ότι η Ρωσία χρησιμοποίησε στην επίθεσή της και δύο πυραύλους.

Ο περιφερειακός κυβερνήτης της Τσερκάσι Ιχόρ Τάμπουρετς διευκρίνισε ότι δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν και κτίρια υπέστησαν ζημιές στην ομώνυμη πόλη της περιφέρειας. Από το πλήγμα προκλήθηκαν επίσης ζημιές σε εγκατάσταση υποδομών στην περιφέρεια και προκλήθηκε φωτιά, η οποία έχει έκτοτε κατασβεστεί, πρόσθεσε, χωρίς να διευκρινίσει σχετικά με το είδος της εγκατάστασης που επλήγη.

Ο περιφερειακός κυβερνήτης του Κιέβου Ρουσλάν Κραβτσένκο σημείωσε από την πλευρά του ότι από τη ρωσική επίθεση στη διάρκεια της νύχτας προκλήθηκαν ζημιές σε κτίριο και φωτιά σε ανοιχτό χώρο στην περιοχή που βρίσκεται γύρω από την ουκρανική πρωτεύουσα, μετά την αναχαίτιση εναέριων στόχων από την αντιαεροπορική άμυνα. Οι δημοτικές αρχές του Κιέβου δεν ανέφεραν ζημιές ή απώλειες στην ίδια την πρωτεύουσα.

Παράλληλα στην νότια περιφέρεια Χερσώνα ένα νηπιαγωγείο και αυτοκίνητα σε χώρο στάθμευσης υπέστησαν ζημιές από ρωσικές επιθέσεις τη νύχτα, σύμφωνα με τον περιφερειακό κυβερνήτη Ολεξάντερ Προκούντιν. Ένας άνθρωπος τραυματίστηκε εκεί από την ρωσική επίθεση με drone, συμπλήρωσαν οι τοπικές αρχές.

Η Ρωσία αρνείται ότι θέτει στο στόχαστρο σκοπίμως αμάχους, μολονότι σε πλήγματά της έχουν σκοτωθεί και τραυματιστεί χιλιάδες από τότε που εξαπέλυσε την πλήρους κλίμακας εισβολή της στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.

Ενεργειακές υποδομές

Το υπουργείο Ενέργειας της Ουκρανίας ανακοίνωσε παράλληλα ότι οι ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν σε ενεργειακές υποδομές σε 8 ουκρανικές περιφέρειες στη διάρκεια του 24ωρου που πέρασε.

Σε ανακοίνωση που ανήρτησε στην εφαρμογή μηνυμάτων στο Telegram, το ουκρανικό υπουργείο διευκρίνισε ότι οι επιθέσεις προκάλεσαν προβλήματα σε γραμμές υψηλής τάσης και υποσταθμούς ηλεκτρικής ενέργειας σε διάφορες περιφέρειες της χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κανονικά οι πτήσεις στα 3 αεροδρόμια της Μόσχας - Αναχαιτίσθηκαν 144 ουκρανικά drones

Γάζα: Τουλάχιστον 40 νεκροί σε βομβαρδισμό του Ισραήλ σε ανθρωπιστική ζώνη

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Η αποστολή ιρανικών πυραύλων στη Ρωσία θα συνιστούσε «δραματική κλιμάκωση»

gazzetta
gazzetta reader insider insider