Ρωσία: Πιθανή η συνεργασία με την Κίνα «εάν οι δύο χώρες αντιμετώπιζαν απειλή»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ρωσία: Πιθανή η συνεργασία με την Κίνα «εάν οι δύο χώρες αντιμετώπιζαν απειλή»
Η εταιρική συνεργασία της Ρωσίας με την Κίνα δεν στρέφεται κατά τρίτων χωρών, αλλά η Μόσχα και το Πεκίνο θα μπορούσαν να «συνδυάσουν τις δυνατότητες τους» εάν αντιμετωπίσουν επιθετικότητα

Η εταιρική συνεργασία της Ρωσίας με την Κίνα δεν στρέφεται κατά τρίτων χωρών, αλλά η Μόσχα και το Πεκίνο θα μπορούσαν να «συνδυάσουν τις δυνατότητες τους» εάν αντιμετωπίσουν επιθετικότητα, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ συμφώνησαν τον Μάιο να εμβαθύνουν αυτό που χαρακτήρισαν «συνολική εταιρική σχέση και στρατηγική συνεργασία» για μια νέα εποχή.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, είπε επίσης ότι η Ρωσία και η Κίνα θα αντιδράσουν, και όχι μόνο πολιτικά, εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες αναπτύξουν πυραύλους στην Ιαπωνία.

Οι Japan Times ανέφεραν στις 7 Σεπτεμβρίου ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την ανάπτυξη ενός πυραυλικού συστήματος μεσαίου βεληνεκούς Typhoοn στην Ιαπωνία για κοινές στρατιωτικές ασκήσεις.

Ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά πέταξαν πάνω από τη θάλασσα Μπάρεντς

Ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-160 πέταξαν πάνω από τη θάλασσα Μπάρεντς και την Νορβηγική θάλασσα στο πλαίσιο μιας μεγάλης ναυτικής άσκησης που πραγματοποιεί η Ρωσία, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA επικαλούμενο ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι πτήσεις αποτελούν μέρος των ναυτικών γυμνασίων με την επωνυμία Ocean-2024, που ξεκίνησαν χθες.

Στα γυμνάσια, τα μεγαλύτερα από την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης συμμετέχουν περισσότεροι από 90.000 Ρώσοι στρατιωτικοί, περισσότερα από 400 πλοία, 125 αεροσκάφη και περισσότερες από 7.500 μονάδες οπλισμού και θα διαρκέσουν έως τις 16 Σεπτεμβρίου σε μια τεράστια περιοχή που εκτείνεται σε τμήματα του Ειρηνικού και του Αρκτικού Ωκεανού, της Μεσογείου, της Βαλτικής και της Κασπίας Θάλασσας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τραμπ: «Στημένο» υπέρ της Χάρις το ντιμπέιτ - Η Τέιλορ Σουίφτ θα «πληρώσει το τίμημα»

Η Ρωσία υπόσχεται «δέουσα» απάντηση αν επιτραπεί στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει όπλα μεγάλου βεληνεκούς

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider