Ζελένσκι: Η ρωσική αντεπίθεση στην περιοχή του Κούρσκ ξεκίνησε

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ζελένσκι: Η ρωσική αντεπίθεση στην περιοχή του Κούρσκ ξεκίνησε
Ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα ότι ο ρωσικός στρατός έχει αρχίσει την αντεπίθεση στην ρωσική δυτική περιοχή του Κούρσκ, όπου το Κίεβο είχε εξαπολύσει μια μεγάλη εισβολή τον περασμένο μήνα.

Ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα ότι ο ρωσικός στρατός έχει αρχίσει την αντεπίθεση στην ρωσική δυτική περιοχή του Κούρσκ, όπου το Κίεβο είχε εξαπολύσει μια μεγάλη εισβολή τον περασμένο μήνα. Είπε επίσης ότι η Ουκρανία ανέμενε μια αντεπίθεση.

Παράλληλα, ο Ουκρανός πρόεδρος δήλωσε σήμερα πως ένας ρωσικός πύραυλος έπληξε ένα μη στρατιωτικό πλοίο που μετέφερε σιτηρά από την Ουκρανία ενώ το πλοίο έπλεε στη Μαύρη Θάλασσα και είχε ήδη εγκαταλείψει τα ουκρανικά ύδατα. Ο Ζελένσκι τόνισε ότι το πλοίο είχε προορισμό την Αίγυπτο.

Χθες Τετάρτη, ο Ουκρανός πρόεδρος είχε υπογραμμίσει ότι το «σχέδιο νίκης» που θέλει να παρουσιάσει αυτόν τον μήνα στον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα ενισχύσει το Κίεβο και θα έχει «ψυχολογικές» επιπτώσεις που θα μπορούσαν να ωθήσουν τη Ρωσία να τερματίσει τον πόλεμο με διπλωματικά μέσα.

«Αν οι εταίροι στηρίξουν (το σχέδιο) θα είναι ευκολότερο για την Ουκρανία να αναγκάσει τη Ρωσία να τελειώσει τον πόλεμο», είπε. Η «νίκη» της Ουκρανίας εξαρτάται «ουσιαστικά» από την αμερικανική στήριξη, τόνισε.

«Τι αφορά αυτό το σχέδιο; Είναι μια σοβαρή ενίσχυση της Ουκρανίας και, κατά την άποψή μου, θα επηρεάσει σημαντικά, από ψυχολογική και πολιτική σκοπιά, την απόφαση της Ρωσίας να τερματίσει τον πόλεμο», επέμεινε.

Τρεις νεκροί από ρωσικό πλήγμα σε οχήματα της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού

Ένα πλήγμα του ρωσικού στρατού εναντίον οχημάτων της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ) προκάλεσε σήμερα τον θάνατο τριών ανθρώπων και τον τραυματισμό δύο στην περιοχή του Ντονέτσκ στην ανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Δυστυχώς, τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν από το ρωσικό αυτό πλήγμα», έγραψε ο Ζελέσνκι σε ανάρτηση του στο Telegram.

Ο Ντμίτρο Λούμπινετς, ο Ουκρανός Επίτροπος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, δήλωσε ότι τα θύματα ήταν «τρεις Ουκρανοί πολίτες, υπάλληλοι της ΔΕΕΣ».

Νωρίτερα ο επικεφαλής της περιφερειακής στρατιωτικής διοίκησης Βαντίμ Φιλάσκιν είχε ανακοινώσει ότι σήμερα το πρωί ο ρωσικός στρατός κατάφερε πλήγμα πυροβολικού στο χωριό Βερολιούμποφκα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρείς άνθρωποι και να τραυματισθούν δύο.

Ο Φιλάσκιν διευκρίνισε ότι καταστράφηκε ένα φορτηγό που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια και ένα επιβατικό αυτοκίνητο, ενώ ένα βλήμα «έπεσε στον χώρο μιας επιχείρησης, όπου βρίσκονταν άνθρωποι» Το χωριό Βερολιούμποφκα βρίσκεται περίπου σε απόσταση 8 χιλιομέτρων από την γραμμή του μετώπου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Ρωσία αποστράτευσε 45 Ινδούς που πολεμούσαν με τον στρατό της στην Ουκρανία

Ουκρανία: Ρωσικά drones έπληξαν ενεργειακές υποδομές στην περιφέρεια Σούμι - 14 τραυματίες

Νορβηγία: Αίρει τους περιορισμούς στις εξαγωγές όπλων προς την Τουρκία

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider