ΕΕΕΠ: Νέα σύμβαση ισχυροποιεί την θέση της στην διεθνή αγορά τυχερών παιγνίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΕΕΕΠ: Νέα σύμβαση ισχυροποιεί την θέση της στην διεθνή αγορά τυχερών παιγνίων
Απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορεί η ΕΕΕΠ να εκτελεί με αποτελεσματικότητα το έργο της αποτελεί, μεταξύ άλλων, η γνώση όλων των ρυθμίσεων που υιοθετεί το σύνολο της διεθνούς αγοράς. 

Η καλύτερη λειτουργία της αγοράς τυχερών παιγνίων αλλά και η προστασία παικτών και παρόχων αποτελεί προτεραιότητα για την Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων. Απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορεί η Ανεξάρτητη Αρχή να εκτελεί με αποτελεσματικότητα το έργο της αποτελεί, μεταξύ άλλων, η γνώση όλων των ρυθμίσεων που υιοθετεί το σύνολο της διεθνούς αγοράς.

Όλες αυτές οι ενημερώσεις σχετίζονται με τους στόχους των Ανεξάρτητων Αρχών γύρω από την είσοδο σε νέες αγορές και την ανακάλυψη ευκαιριών διασφαλίζοντας ότι επιτυγχάνονται οι σωστές πιστοποιήσεις σύμφωνα με τους κανόνες.

Η ΕΕΕΠ στο επιχειρησιακό της σχέδιο έχει θέσει υψηλούς στόχους τόσο για το «άνοιγμα» σε νέες αγορές όσο και το σχέδιο για αλλαγή της φορολογίας τόσο για να προσελκύσει την έδρα παρόχων που σήμερα βρίσκεται στο σύνολό τη στο εξωτερικό αλλά και για να μειωθεί ο παράνομος τζόγος που αποτελεί μία «μάστιγα» για την αγορά παιγνίων προκαλώντας σημαντική «αιμορραγία» εσόδων σε παρόχους αλλά και στα κρατικά ταμεία.

Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ΕΕΕΠ τα τελευταία χρόνια κάνει μια διαρκή προσπάθεια εξωστρέφειας συμμετέχοντας σε συνέδρια και συνθέτοντας κλιμάκια που αντλούν πληροφορίες από αγορές που αποτελούν την «Μέκκα» των τυχερών παιγνίων.

Και αυτό γιατί το νομοθετικό πλαίσιο της Ελλάδας χρίζει αλλαγών και απαιτούνται τροποποιήσεις σύμφωνα με την διεθνή πρακτική προκειμένου η αγορά να προσελκύσει νέες επενδύσεις και η ΕΕΕΠ καλείται να εισηγηθεί τις αλλαγές αυτές στο οικονομικό επιτελείο.

Η ανανέωση της συνδρομής

Η ΕΕΕΠ για να έχει πρόσβαση σε χιλιάδες πληροφορίες σχετικά με την ρύθμιση της διεθνούς αγοράς τυχερών παιγνίων η ελληνική Ανεξάρτητη Αρχή προχώρησε στην ανανέωση της ετήσιας συνδρομής της, στην Τράπεζα Πληροφοριών «Vixio Gambling Compliance».

Στο πλαίσιο αυτό ενέκρινε δαπάνη προϋπολογισμού μέχρι του ποσού των δεκαοκτώ χιλιάδων ευρώ για την ανανέωση της ετήσιας συνδρομής της ΕΕΕΠ, με δικαίωμα πρόσβασης έως οκτώ (8) χρηστών, στην Τράπεζα Πληροφοριών «Vixio Gambling Compliance», που αφορά σε θέματα ρύθμισης της διεθνούς αγοράς τυχερών παιγνίων, για το χρονικό διάστημα από 30.09.2024 έως 29.09.2025.

Η πλατφόρμα παρέχει ολοκληρωμένες, χρονικά ευαίσθητες και εφαρμόσιμες ρυθμιστικές πληροφορίες για τους τομείς πληρωμών και τυχερών παιχνιδιών σε όλο τον κόσμο, όπου οι κανόνες διαφέρουν από τη μια δικαιοδοσία στην άλλη.

Σήμερα, η πλατφόρμα Vixio παρέχει ακατέργαστες πληροφορίες για κανονισμούς που καλύπτουν περισσότερες από 180 δικαιοδοσίες σε όλο τον κόσμο.

Η δύναμη της πλατφόρμας έγκειται στην τεχνολογία της, η οποία επιτρέπει στους πελάτες της να ενσωματώνουν δεδομένα, πληροφορίες και πληροφορίες απρόσκοπτα στις καθημερινές ροές εργασίας τους, αφαιρώντας χρονοβόρες και ακριβές σε πόρους μη αυτόματες αναζητήσεις και μειώνοντας το σχετικό κόστος.

Το 2023, κυκλοφόρησαν 549.710 κανονιστικές ενημερώσεις παγκοσμίως, από αμέτρητες διαφορετικές αρχές για κάθε δικαιοδοσία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider