Δικαίωση για Δ. Λευτάκη – Ε. Βάρσο στη διαμάχη με την Merit ΑΧΕΠΕΥ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δικαίωση για Δ. Λευτάκη – Ε. Βάρσο στη διαμάχη με την Merit ΑΧΕΠΕΥ
Οι μέχρι στιγμής δικαστικές αποφάσεις αποφάνθηκαν όλες υπέρ των δύο συνιδρυτών της Merit  ΑΧΕΠΕΥ.

Μετά από μακρά δικαστική διαμάχη στα ελληνικά και κυπριακά δικαστήρια, δικαιώθηκαν οι συνιδρυτές της Merit ΑΧΕΠΕΥ, Διονύσιος Λευτάκης και Εμμανουήλ Βάρσος στην αντιδικία που είχαν με την χρηματιστηριακή για την εξώθησή τους από το Διοικητικό Συμβούλιο της Merit. Οι μέχρι στιγμής δικαστικές αποφάσεις αποφάνθηκαν όλες υπέρ των δύο συνιδρυτών της Merit ΑΧΕΠΕΥ.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την πλευρά Λευτάκη – Βάρσου:

«14 έτη μετά την πραξικοπηματικού χαρακτήρα αποχώρησή μας από το Δ.Σ της Merit ΑΧΕΠΕΥ και 13 έτη σιωπής, με υψηλό αίσθημα ηθικής ικανοποίησης και απόλυτης δικαίωσης σας ενημερώνουμε για σειρά αποφάσεων της Ελληνικής και Κυπριακής δικαιοσύνης:

1.Δια της αποφάσεως 187/2017 του Μονομελούς Εφετείου Αθηνών και της με αριθμό 1333/2021 αποφάσεως του Δικαστηρίου του ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ η Merit ΑΧΕΠΕΥ καταδικάστηκε όπως καταβάλει στον κ. Διονύσιο Ι. Λευτάκη χρηματικό ποσό για την εξόφληση των αγωγικών του απαιτήσεων κατ’ αυτής. Η ΑΧΕΠΕΥ καταδικάστηκε επίσης στην πληρωμή των δικαστικών εξόδων του.

2.Δια της αποφάσεως του με ημερ. 31/01/2022 το Ανώτερο Δικαστήριο Λευκωσίας της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αγωγή 2784/2011, απέρριψε το σύνολο της αγωγής της Merit ΑΧΕΠΕΥ, δικαίωσε τις πράξεις & θέσεις των κυρίων Διονυσίου Λευτάκη και Εμμανουήλ Βάρσου και καταδίκασε την Merit στην καταβολή υψηλής δικαστικής δαπάνης υπέρ των ανωτέρω.

3.Δια ομοφώνου αποφάσεως 5:0, την 17/09/2024 το Πενταμελές Κακουργιοδικείο Αθηνών ( ποινική αντιδικία Merit vs Βάρσος, Λευτάκης ) απήλλαξε από κάθε κατηγορία τους κυρίους Δ. Λευτάκη και Ε. Βάρσο.
4.Εντός του 2025 έχει ορισθεί η συζήτηση και αναμένεται η απόφαση από το Δικαστήριο του ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ αιτήσεως αναιρέσεως σχετικώς με πρόσθετες, μεγάλου χρηματικού ύψους αγωγικές απαιτήσεις του κ. Λευτάκη κατά της Merit.
Με ιστορία ακαδημαϊκής & επιχειρηματικής πορείας δεκαετιών εντός και εκτός συνόρων υπήρξαμε συνιδρυτές της Merit εκ των χρηματοδοτών αυτής και κατ’ ουσίαν οι δημιουργοί της. Το έργο μας για την διεθνοποίηση εισηγμένων ελληνικών εταιριών μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης αναγνωρίζεται ανά τον κόσμο και έχουμε κατ’ επανάληψη τιμηθεί για αυτό.

Το 2010-11 όταν και οδηγηθήκαμε παρά τη θέλησή μας εκτός εταιρίας, αποτελούσαμε τον δεύτερο μεγαλύτερο μέτοχο της Merit με ποσοστό περίπου 24% δια την απόκτηση του οποίου- συνυπολογίζοντας και υπεραξίες- είχαμε καταβάλει κεφάλαιο άνω των 3 εκατομμυρίων ευρώ. Επιπλέον ήμασταν επί μακρόν εγγυητές ( ακόμα και μετά την αποχώρησή μας ) δια την λειτουργία και τις δανειοδοτήσεις της ΑΧΕΠΕΥ έναντι τελικώς υψηλού κόστος .
Κατόπιν των ανωτέρω υπέρ ημών ιδιαιτέρως σοβαρών δικαστικών αποφάσεων είναι στις προθέσεις μας να μελετήσουμε περαιτέρω νομικά το σύνολο των ενεργειών που θα οδηγήσουν στην αποκατάσταση της σοβαρής περιουσιακής μας ζημίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider