Παπαστεργίου: Δύο νέα voucher για γρήγορο ίντερνετ και αλλαγή παρόχου ρεύματος με ένα κλικ 

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παπαστεργίου: Δύο νέα voucher για γρήγορο ίντερνετ και αλλαγή παρόχου ρεύματος με ένα κλικ 
Δύο νέα voucher αλλάζουν τελείως την πραγματικότητα της ευρυζωνικότητας στις σταθερές επικοινωνίες, δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Δύο νέα voucher αλλάζουν τελείως την πραγματικότητα της ευρυζωνικότητας στις σταθερές επικοινωνίες, δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, στο ΕΡΤNews.

«Στην Ελλάδα έχουμε καλές και γρήγορες κινητές επικοινωνίες. Στις σταθερές επικοινωνίες πρέπει να δουλέψουμε περισσότερο. Πρέπει να λέμε την αλήθεια και να παραδεχόμαστε ποια είναι τα λάθη μας για να τα διορθώνουμε. Αυτήν την ώρα υπάρχει πραγματικά μεγάλη κινητικότητα στην αγορά των σταθερών επικοινωνιών, με δύο καινούργια vouchers το Smart Readiness, το οποίο μας πληρώνει την οπτική ίνα μέσα στην πολυκατοικία. 120.000 σπίτια θα πάρουν voucher για να φτιάξουν αυτή την εσωτερική εγκατάσταση», τόνισε ο υπουργός.

«Έρχεται τις επόμενες μέρες η ΚΥΑ, πιθανώς και σήμερα να υπογραφεί, προκειμένου να πάρουμε τη διαφορά της τιμής από μία απλή σε μία ευρυζωνική σύνδεση πάνω από 250 Mbps. Άρα αυτή τη διαφορά για δύο χρόνια την καλύπτουμε από το Gigabit Voucher και μαζί με το Smart Readiness ερχόμαστε πλέον να αλλάξουμε τελείως την πραγματικότητα της ευρυζωνικότητας στις σταθερές επικοινωνίες», πρόσθεσε ο κ. Παπαστεργίου.

Δικαιούχος μπορεί να είναι όποιος επιθυμεί, καθώς δεν υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια. Η πλατφόρμα για το Smart Readiness υπάρχει ήδη, αλλά και οι εγκαταστάτες και οι πάροχοι πλέον μπαίνουν στο παιχνίδι πολύ πιο ενεργά για να προτείνουν στις πολυκατοικίες να συνδεθούν. Για το Gigabit Voucher χρειάζεται όμως υπομονή μερικές μέρες, καθώς αναμένεται να βγει και αυτή η πλατφόρμα.

Αλλαγή παρόχου ρεύματος με ένα κλικ

Παράλληλα, ο κ. Παπαστεργίου, μίλησε για τη νέα εφαρμογή αλλαγής παρόχου.

«Με το Υπουργείο Περιβάλλοντος θέλουμε να δώσουμε λύση στην καθημερινότητα με τις άμεσες αλλαγές στο τιμολόγιο ενέργειας. Θα το ανακοινώσουμε και επίσημα με τον κ. Σκυλακάκη τις επόμενες μέρες. Θα μπορούμε πλέον να αλλάζουμε τιμολόγια μόνο από το κινητό μας. Πρόκειται για μια απλή διαδικασία», είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν θα χρειαστεί να πάμε σε κανένα γραφείο, να στέλνουμε κανένα e-mail. Θα μας έρχεται ένα μήνυμα, ένα notification από την εταιρεία ενέργειας στην οποία θα πάμε, ότι αν συμφωνούμε να πάμε πλέον σε αυτή την εταιρεία και αυτά τα στοιχεία μας είναι αληθή, θα συμφωνούμε εφόσον όντως ισχύουν αυτά και θα αλλάζουμε πάροχο. Τόσο απλά προκειμένου να κερδίσουμε από αυτές τις διαφορές», πρόσθεσε.

«Όλη η δουλειά θα γίνεται μέσα στο Gov.gr Wallet και είναι πάρα πολύ σημαντικό να πούμε ότι σε μια περίοδο που αυξάνονται οι ηλεκτρονικές απάτες, στόχος μας είναι να μεταφέρουμε όλη την κίνηση και επικοινωνία των πολιτών στο Gov.gr Wallet προκειμένου από κει και πέρα πλέον με ασφάλεια να κάνουμε ότι χρειάζεται».

Η εφαρμογή, η οποία είναι σχεδόν έτοιμη, αφορά όλες τις μορφές ενέργειας, και το ρεύμα και το φυσικό αέριο. Η διαδικασία θα είναι δωρεάν και δεν θα ισχύουν ρήτρες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Παπαστεργίου: Στοίχημα τα Τρίκαλα να γίνουν ακόμα πιο βιώσιμα και «smart» - Οι 10 δράσεις του «restart mAI city»

Παγκόσμιος διαγωνισμός μαθητικής ρομποτικής στην Αθήνα, 26-29 Σεπτεμβρίου

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider