Οικονόμου: Ο Δήμος Μαραθώνα συνδέεται με αστική συγκοινωνία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οικονόμου: Ο Δήμος Μαραθώνα συνδέεται με αστική συγκοινωνία
Ο νέος συγκοινωνιακός χάρτης της Αττικής, τον οποίο επεξεργάζεται ο ΟΑΣΑ, δεν θα περιλαμβάνει πλέον απομακρυσμένες περιοχές.

Ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για θέματα Μεταφορών, Βασίλης Οικονόμου, παρευρέθηκε στην εκδήλωση, που διοργάνωσε ο Δήμος Μαραθώνα, τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου, στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου, συνοδευόμενος από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΑΣΑ, Γεώργιο Σπηλιόπουλο, όπου ανακοινώθηκε επίσημα η σύνδεση του ιστορικού Δήμου Μαραθώνα με αστική συγκοινωνία.

Σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας είναι η αποτελεσματικότερη και καλύτερη διασύνδεση του Μαραθώνα, της Νέας Μάκρης, του Γραμματικού και του Βαρνάβα με το δίκτυο αστικής συγκοινωνίας του ΟΑΣΑ, ώστε να καταστεί προσιτή, συστηματική και αξιόπιστη η καθημερινή συγκοινωνία για τους πολίτες. Ο νέος συγκοινωνιακός χάρτης της Αττικής, τον οποίο επεξεργάζεται ο ΟΑΣΑ, δεν θα περιλαμβάνει πλέον απομακρυσμένες περιοχές.

Η σύνδεση του Δήμου Μαραθώνα με αστική συγκοινωνία αποτελεί μία σπουδαία εξέλιξη για την τοπική κοινωνία, καθώς διευκολύνει την καθημερινή μετακίνηση των πολιτών και ενισχύει την προσβασιμότητα στην περιοχή. Η έναρξή της εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του Νέου Συγκοινωνιακού Χάρτη της Αττικής, με γνώμονα τις ανάγκες των πολιτών και την ποιοτική αναβάθμιση της καθημερινότητάς τους.

Ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Βασίλης Οικονόμου, δήλωσε: «Σε μια σημαντική ημέρα για τον ιστορικό Δήμο Μαραθώνα ανακοινώσαμε μαζί με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΑΣΑ, Γιώργο Σπηλιόπουλο, την επίσημη σύνδεση του Δήμου με αστική συγκοινωνία! Ένα αίτημα δεκαετιών έγινε πράξη από τη Κυβέρνηση Μητσοτάκη και νιώθω υπερήφανος πως συνέβαλα σε αυτή την θετική εξέλιξη για τους πολίτες του Δήμου Μαραθώνα. Ο Νέος Συγκοινωνιακός Χάρτης της Αττικής θα διαθέτει λύσεις για την εξυπηρέτηση της καθημερινότητας των πολιτών».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κατασκευαστικές: «Γύρισαν το παιχνίδι» στα περιθώρια κέρδους – Το «βαρύ» ανεκτέλεστο και τα «θεμέλια»

Σιδηρόδρομος: «Κλείδωσαν» οι 4+1 εργολαβίες της Θεσσαλίας

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider