Εκλογές στο ΠΑΣΟΚ: Νίκη Άνδρουλάκη στις εσωκομματικές κάλπες - «Τα δύσκολα για το ΠΑΣΟΚ είναι πίσω»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εκλογές στο ΠΑΣΟΚ: Νίκη Άνδρουλάκη στις εσωκομματικές κάλπες - «Τα δύσκολα για το ΠΑΣΟΚ είναι πίσω»
Τον συνεχάρη ο Χάρης Δούκας. Προχωράμε όλοι μαζί, η απάντηση Ανδρουλάκη στον δήμαρχο Αθηναίων. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη τον κ. Ανδρουλάκη για την επανεκλογή του. Συγχαρητήρια και από τον Στ. Κασσελάκη. Όπως έγινε γνωστό συνολικά ψήφισαν 213.718 φίλοι και μέλη του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στις εσωκομματικές εκλογές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 23:07

Καθαρή νίκη του Νίκου Ανδρουλάκη στον Β' γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ. Με την ενσωμάτωση στο 100% των εκλογικών τμημάτων της Επικράτειας ο κ. Ανδρουλάκης επικράτησε με ποσοστό 59,9% (125.820 ψήφοι) έναντι 40,1% (84.149 ψήφοι) του κ. Δούκα. Έγκυρα ήταν τα 209.969 ψηφοδέλτια και τα άκυρα / λευκά 3.032.

Ο Χάρης Δούκας συνεχάρη τηλεφωνικά τον κ. Ανδρουλάκη για την επανεκλογή του στην ηγεσία του κόμματος, ο οποίος από την πλευρά του τον ευχαρίστησε λέγοντας του ότι προχωράμε όλοι μαζί.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ανδρουλάκης ήρθε πρώτος στο Α' γύρο την περασμένης Κυριακής, συγκεντρώνοντας 29,64% ενώ ο κ. Δούκας ήρθε δεύτερος συγκεντρώνοντας 21,41% έναντι του Παύλου Γερουλάνου με 21,12%.

Οι κάλπες για τον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών στο ΠΑΣΟΚ άνοιξαν στις 07:00 και η διαδικασία ολοκληρώθηκε στις 19:30 ύστερα από την παράταση μισής ώρας που έδωσε η ΕΔΕΚΑΠ. Οι πολίτες μπορούσαν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό κέντρο και χωρίς να πληρώσουν τα τρία ευρώ.

Όπως έγινε γνωστό συνολικά ψήφισαν 213.718 φίλοι και μέλη του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στις εσωκομματικές εκλογές, με τη συμμετοχή να είναι μειωμένη σχεδόν 30% σε σχέση με τον Α' γύρο. Σε απόλυτους αριθμούς περίπου 89.000 ψηφοφόροι απείχαν από τις κάλπες του Β' γύρου.

Ανδρουλάκης: Τα δύσκολα για το ΠΑΣΟΚ είναι πίσω

Επευφημούμενος από τους οπαδούς του που είχαν συγκεντρωθεί έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ Χαριλάου Τρικούπη, ο Νίκος Ανδρουλάκης απεύθυνε μήνυμα ύστερα από την νίκη του στις εσωκομματικές κάλπες.

«Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου, σας ευχαριστώ για τη μεγάλη τιμή και για τη μεγάλη ευθύνη να με εμπιστευτείτε ξανά για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ», ανέφερε στην έναρξη της ομιλίας του.

«Μαζί μπορούμε, μαζί θα κερδίσουμε» τόνισε, προσθέτοντας ότι το ΠΑΣΟΚ έχει χρέος να δώσει ξανά ελπίδα και προοπτική στις Ελληνίδες και στους Έλληνες, στις νεώτερες γενιές και σημείωσε ότι οι μεγάλες αλλαγές θα γίνουν όταν είμαστε ενωμένοι.

Ειδικά αυτήν την εποχή που οι ψεύτικες υποσχέσεις κατέρρευσαν, τώρα που οι σημαίες ευκαιρίες ξέφτισαν, τώρα που τα μάτια των περισσότερων Ελλήνων στρέφονται στην παράταξή μας. Είμαστε εδώ να προσφέρουμε τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη η κοινωνία μας», συμπλήρωσε.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ευχαρίστησε τους πολίτες που μετείχαν στην εκλογική διαδικασία, όσους τον στήριξαν, την οικογένειά του και τους χιλιάδες απλούς ανθρώπους του ΠΑΣΟΚ. Επίσης, ευχαρίστησε τους συνυποψηφίους του για τη στάση τους, «καθώς έδειξαν ότι το ΠΑΣΟΚ έχει ποιότητα στελεχών», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. «Είμαι βέβαιος ότι θα είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα. Σήμερα δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Νικητής είναι το ΠΑΣΟΚ και η δημοκρατική παράταξη. Αύριο ενωμένοι θα πάμε το κίνημά μας ακόμα ψηλότερα».

Τόνισε ότι «τα δύσκολα για το ΠΑΣΟΚ είναι πίσω, τα καλύτερα είναι μπροστά. Οι πολίτες προσβλέπουν σε εμάς για να ξεπεραστεί το σημερινό πολιτικό αδιέξοδο και θα κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου για να ανταποκριθούμε στις νέες τους προσδοκίες, για να τελειώσει η παντοκρατορία της ΝΔ»».

«Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολύ και αγώνα, θα τον κάνουμε και θα κερδίσουμε. Η παράταξή μας θα πορευτεί με αξιοπιστία, σοβαρότητα και προτάσεις, που θα κάνουν καλύτερη τη ζωή των Ελλήνων», κάνοντας αναφορές στο ΕΣΥ, την Παιδεία, τη στέγαση και την οικονομία. Απηύθυνε προσκλητήριο προς τους πολίτες που είναι απογοητευμένοι από την κοινωνική πολιτική. «Μαζί μπορούμε να προχωρήσουμε με αξιοπιστία, χωρίς λαϊκισμό και πολιτικό ήθος. Πάνω απ' όλα όμως, έχουμε χρέος σε μια εποχή που υπάρχει κρίση εμπιστοσύνης στην πολιτική να προχωρήσουμε με ακλόνητο ήθος. Η πολιτική δεν ξεκινά εκεί που τελειώνει η ηθική, αλλά είναι ταυτόσημες. Δεν αγωνίζομαι για την εξουσία αλλά για μια πιο δίκαιη κοινωνία».

«Υπόσχομαι στους Έλληνες πολίτες ότι θα αγκαλιάσουμε τις αγωνίες και τις προσδοκίες. Η χώρα χρειάζεται μεγάλες και γενναίες αλλαγές. Και γι' αυτό πρέπει πάνω απ' όλα να νικήσουμε τη ΝΔ. Θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις σε αυτόν τον νέο μεγάλο αγώνα. Και είμαι σίγουρος ότι μαζί ενωμένοι θα τα καταφέρουμε. Είμαι σίγουρος ότι έγινε σήμερα ένα άλλο βήμα. Έχουμε χρέος να κάνουμε την κοινωνία μας πιο δίκαιη και την πατρίδα μας πιο ισχυρή, ανέφερε, καλώντας να ενωθεί ο ελληνικός λαός σε ένα προοδευτικό σχέδιο που θα γίνει κυβερνητικό σχέδιο στις επόμενες εκλογές. «Ένα νέο ταξίδι ξεκινά σήμερα το βράδυ. Σηκώνουμε ξανά περήφανα τη σημαία της δημοκρατικής παράταξης. Θα καταφέρουμε νέες νίκες», είπε.

«Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, επέστρεψε ως δύναμη προόδου και δύναμη αλλαγής», ανέφερε ολοκληρώνοντας την ομιλία του.

Μητσοτάκης: Ο πρωθυπουργός συνεχάρη τον κ. Ανδρουλάκη για την επανεκλογή του

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη και τον συνεχάρη για την επανεκλογή του. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές,ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε στον κ. Ανδρουλάκη την επιθυμία του να έχουν σύντομα μια συνάντηση.

Δούκας: Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για τις αρχές και τις αξίες μας

«Καταφέραμε σε 3,5 μήνες να κάνουμε έναν καθαρό και έντιμο αγώνα και να δημιουργήσουμε ένα ισχυρό ρεύμα» τόνισε στις πρώτες δηλώσεις του ο Χάρης Δούκας, ύστερα από την οριστικοποίηση του αποτελέσματος.

«Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για τις αρχές και τις αξίες μας, με με ενότητα, με τη συμμετοχή όλων, για ένα μεγάλο, ανοιχτό, δυνατό ΠΑΣΟΚ που μπορεί να κυβερνήσει. Θα είμαι πάντα εδώ στην πρώτη γραμμή», ανέφερε ο δήμαρχος Αθηναίων.

Γερουλάνος: Προχωράμε ενωμένοι υπό την ηγεσία Ανδρουλάκη

Ενωτικός εμφανίστηκε ο Παύλος Γερουλάνος, ο οποίος συνεχάρη τον Νίκο Ανδρουλάκη για την επανεκλογή του και τον Χάρη Δούκα για τον αγώνα που έδωσε στην εσωκομματική προεκλογική περίοδο.

«Προχωράμε ενωμένοι, συντεταγμένοι, αποφασισμένοι υπό την ηγεσία του. Χωρίς αστερίσκους, χωρίς περιστροφές», τόνισε ο κ. Γερουλάνος, που ανέφερε ότι η μεγάλη συμμετοχή μελών και φίλων τόσο στον Α' όσο και στον Β' γύρο, δημιούργησαν πολιτικό αποτέλεσμα «δυναμικής για την Παράταξη που αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία σε συνθήκες ρευστοποίησης του πολιτικού σκηνικού».

«Σήμερα ολοκληρώθηκε μια υποδειγματική εσωκομματική διαδικασία από την οποία το ΠΑΣΟΚ βγαίνει ενισχυμένο, όπως και η ηγεσία του. Και από αύριο ξεκινάμε τον αγώνα για τη νίκη στις επόμενες εθνικές εκλογές και το τέλος της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Δεν έχουμε ούτε λεπτό για χάσιμο», κατέληξε ο κ. Γερουλάνος.

Διαμαντοπούλου: Θέλουμε από το ΠΑΣΟΚ το νέο, που αρμόζει στη σύγχρονη κοινωνία

«Θέλουμε από το ΠΑΣΟΚ το νέο, που αρμόζει στη σύγχρονη κοινωνία. Σήμερα, η πολιτική δεν είναι όπως πριν από δεκαπέντε – είκοσι χρόνια. Όλα τα σενάρια για το όνομά μου την επόμενη μέρα είναι απολύτως ανοησίες. Πρόσφατα ανέφερα ότι είμαι εδώ, παρούσα. Πιστεύω ότι μπορώ να συνεισφέρω πολύ. Πρέπει όλοι να βοηθήσουμε με ένα σχέδιο και χρονοδιάγραμμα», επεσήμανε η Άννα Διαμαντοπούλου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ύστερα από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Συγχαρητήρια Κατρίνη

Συγχαρητήρια στον Νίκο Ανδρουλάκη για την επανεκλογή του έδωσε ο Μιχάλης Κατρίνης. «Έχει την εντολή των πολιτών να κάνει το ΠΑΣΟΚ μεγάλο και νικηφόρο», τόνισε με ανάρτησή του στο Facebook.

Ο κ. Κατρίνης επανήρθε με νεότερο μήνυμα του όπου ανέφερε: «Θέλω να συγχαρώ τον Νίκο Ανδρουλάκη για την επανεκλογή του στη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής.

Αξίζουν συγχαρητήρια τόσο στο Χάρη Δούκα, όσο και στον Παύλο Γερουλάνο, την Άννα Διαμαντοπούλου και την Νάντια Γιαννακοπούλου για τη σημαντική συμβολή τους σε αυτή την άψογη δημοκρατική διαδικασία που ενίσχυσε το ΠΑΣΟΚ.

Από αύριο έχουμε έναν και μόνο στόχο: να γίνει το ΠΑΣΟΚ μεγάλο και νικηφόρο. Είμαστε όλοι δεσμευμένοι σε αυτό τον στόχο.

Η εντολή των εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών είναι ξεκάθαρη: ενότητα και συστράτευση στην κοινή προσπάθεια.

Να γίνει το ΠΑΣΟΚ η αντιπολίτευση που έχει ανάγκη η χώρα, να αποτελέσει τη νέα πρόταση διακυβέρνησης, να κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών, να νικήσει στις επόμενες εκλογές».

Γιαννακοπούλου: Σύντροφε Νίκο, συγχαρητήρια για την επανεκλογή σου

Τα συγχαρητήριά της στον Νίκο Ανδρουλάκη έστειλε με μήνυμα της η Νάντια Γιαννακοπούλου: «Σύντροφε Νίκο, συγχαρητήρια για την επανεκλογή σου! Ο λαός του ΠΑΣΟΚ σου έδωσε την εξουσιοδότηση να προχωρήσεις συνθετικά για ένα μεγάλο ΠAΣOK που θα δείξει ότι γίνεται Κίνημα Αλλαγής και κόμμα με κυβερνητικά χαρακτηριστικά. Σε αυτήν την προσπάθεια θα είμαι πάντα στην πρώτη γραμμή με όλες μου τις δυνάμεις».

Κασσελάκης: Άψογες δημοκρατικές διαδικασίες

Τα συγχαρητήρια του στον Νίκο Ανδρουλάκη έδωσε ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης.

«Επικοινώνησα με τον Νίκο Ανδρουλάκη και του έδωσα θερμά συγχαρητήρια για τη μεγάλη νίκη του και την επανεκλογή του. Συγχαρητήρια και στο ΠΑΣΟΚ συνολικά, για τις άψογες δημοκρατικές διαδικασίες», ανέφερε ο κ. Κασσελάκης σε μήνυμα του στο Χ.

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Νίκος Παππάς συνεχάρη τον Νίκο Ανδρουλάκη

Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος Παππάς, επικοινώνησε για λογαριασμό του κόμματος, με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη τον οποίο και συνεχάρη για την επανεκλογή του και του ευχήθηκε καλή δύναμη στο έργο του.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider