Ιταλία: Νέα μείωση των γεννήσεων στη χώρα

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ιταλία: Νέα μείωση των γεννήσεων στη χώρα
Πέρυσι δηλώθηκαν στα ληξιαρχεία της χώρας, 13.000 λιγότερες γεννήσεις σε σχέση με το 2022, με μείωση της τάξης του 3,4%.

Σύμφωνα με έκθεση του Ιταλικού Ινστιτούτου Στατιστικής Istat, οι γεννήσεις στην Ιταλία συνεχίζουν να μειώνονται. Πιο αναλυτικά, πέρυσι δηλώθηκαν στα ληξιαρχεία της χώρας, 13.000 λιγότερες γεννήσεις σε σχέση με το 2022, με μείωση της τάξης του 3,4%.

Κάτι που σημαίνει ότι γεννήθηκαν έξι μόλις παιδιά ανά χίλιους κατοίκους. Η πτωτική αυτή πορεία, σύμφωνα με τα μέχρι στοιχεία, συνεχίζεται και φέτος. Από τον Ιανουάριο μέχρι τον Ιούλιο, γεννήθηκαν 4.600 λιγότερα παιδιά σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2023.

Σύμφωνα με το Istat, η μείωση των γεννήσεων οφείλεται, εκτός από την σαφή τάση μείωσης του αριθμού παιδιών που αποκτούν οι οικογένειες της χώρας, και σε ένα ακόμη στοιχείο: στον ολοένα και μειούμενο αριθμό γυναικών, ηλικίας μέχρι 49 ετών, οι οποίες ζουν στην χώρα.

Στα ζευγάρια με Ιταλούς γονείς, η μείωση των γεννήσεων, το 2023, ήταν της τάξης του 3,9% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Σε ό,τι αφορά τα ζευγάρια στα οποία ένας από τους δύο γονείς είναι ξένος, οι γεννήσεις περιορίστηκαν κατά 1,5% , ενώ σε εκείνα με αλλοδαπούς γονείς, το σχετικό ποσοστό είναι 3,1%.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Οι ΗΠΑ θέλουν να τελειώσει ο πόλεμος Χεζμπολάχ-Ισραήλ «το ταχύτερο δυνατό»

Ιράν: Επιστολή στον IAEA αφού το Ισραήλ απείλησε να πλήξει πυρηνικές εγκαταστάσεις

Το Κρεμλίνο «καταγγέλλει» «ανωμαλίες» στην καταμέτρηση των ψήφων του δημοψηφίσματος στη Μολδαβία

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider