Τι πρoβλέπει η νέα σύμβαση της Τράπεζας Πειραιώς

Ελένη Μπότα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τι πρoβλέπει η νέα σύμβαση της Τράπεζας Πειραιώς

Επιδοτήσεις, εκπτώσεις αλλά και χορήγηση επιδομάτων προβλέπει η νέα επιχειρησιακή σύμβαση που υπέγραψαν στις 12 Μαϊου οι εργαζόμενοι με την διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς.

Mετά από σχετικές διαπραγματεύσεις εργαζόμενοι και διοίκηση στη νέα σύμβαση η οποία θα ισχύει από 12/5/2017 και λήγει 11/5/2018, προβλέπει ότι τα παιδιά των εργαζομένων που αριστεύουν στο πρώτο πτυχίο Ανώτατης ή Ανώτερης Σχολής θα επιβραβεύονται με το ποσό των 1.200 ευρώ.

Επίσης οι εργαζόμενοι που θα αποκτούν πρώτο πτυχίο Ανώτατης ή Ανώτερης Σχολής θα επιβραβεύονται με το ποσό των 1.700 ευρώ.

Τα παιδιά των εργαζομένων (πέραν του ενός) που σπουδάζουν παράλληλα λαμβάνουν εφάπαξ το ποσό των 1.300 ευρώ.

Όσον αφορά την επιδότηση ετήσιας κάρτας διαδρομών ορίζεται στις 250.000 για το 2016 συνολικά, ενώ η έκπτωση που ισχύει για τους εργαζομένους του Ομίλου μέσω της Πειραιώς Πρακτορειακής για την ασφάλιση αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών διατηρείται στο 25%.

Παράλληλα χορηγείται εφάπαξ επίδομα 1.000 ευρώ σε όσους συναδέλφους αποκτήσουν 4ο παιδί καθώς και για κάθε παιδί που θα αποκτήσουν πέραν του τέταρτου.

Επίσης προβλέπεται η χορήγηση επιδόματος 300 ευρώ σε όσους συναδέλφους παντρεύονται αλλά και η επέκταση χορήγηση του επιδόματος παιδικής μέριμνας και στους συναδέλφους των Τραπεζών που συγχωνεύθηκαν στην Τράπεζα Πειραιώς και στο ελάμβαναν.

Τέλος η νέα επιχειρησιακή σύμβαση προβλέπει τη συνέχιση της κοινής ομάδας εργασίας για την εξέταση της ενοποίησης προγράμματος πρόσθετης συνταξιοδοτικής κάλυψης για το σύνολο των εργαζομένων (εφάπαξ).

Προβλέπεται η επέκταση του προγράμματος Αρωγής Τέκνων σε όλους εργαζομένους στην Τράπεζα Πειραιώς καθώς και η χορήγηση στους εργαζόμενους άδεια με αποδοχές μιας εργάσιμης ημέρας για προετοιμασία συμμετοχής σε εξετάσεις

α) για την απόκτηση πιστοποίησης στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση

β) για την απόκτηση πιστοποίησης στις επενδυτικές υπηρεσίες από το Ελληνικό Τραπεζικό Ινστιτούτο (ΕΤΙ) της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.

Τέλος προβλέπεται η χορήγηση αδείας τριών ημερών σε περίπτωση θανάτου συγγενούς πρώτου βαθμούς συγγένειας του εργαζομένου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider