Εμπορευματικό Κέντρο Θριάσιο: Δύο χρόνια χωρίς υπογραφές 

Ελένη Μπότα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εμπορευματικό Κέντρο Θριάσιο: Δύο χρόνια χωρίς υπογραφές 

Δύο χρόνια έχουν περάσει από τότε που έγινε ο διαγωνισμός για την κατασκευή του εμπορευματικού κέντρου στο Θριάσιο, χωρίς ακόμη να έχουν πέσει οι υπογραφές.

Ήταν Απρίλιος του 2016 όταν η ΓΑΙΟΣΕ πραγματοποίησε το διαγωνισμό (τον 6ο κατά σειρά) για την κατασκευή και διαχείριση του εμπορευματικού κέντρου με μοναδική προσφορά αυτή της ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. - Goldair.
Για αρκετούς μήνες η σύμβαση είχε κολλήσει στο Ελεκγτικό Συνέδριο και μόλις πρόσφατα δόθηκε το πράσινο φως.

Ωστόσο αναμένεται ακόμη και η έκγριση της Βουλής, γεγονός που σημαίνει ότι απαιτείται ακόμη αρκετό διάστημα προκειμένου να ξεκινήσει το έργο.

Με βάση και τους όρους τους διαγωνισμού, η κοινοπραξία θα προσφέρει εφάπαξ τίμημα 10 εκατ. ευρώ, ενώ το ετήσιο ενοίκιο θα φτάνει το 2,51% του ετήσιου κύκλου εργασιών της, με το εγγυημένο ενοίκιο να προσεγγίζει τα 350.000 ευρώ για τον πρώτο χρόνο.

Ο επενδυτής θα έχει τη δυνατότητα δόμησης περίπου 235.000 τ.μ. στεγασμένων χώρων, ενώ το ακίνητο διαθέτει οδικές συνδέσεις προς τον αυτοκινητόδρομο της Αττικής Οδού και τη Λεωφόρο ΝΑΤΟ, σιδηροδρομική σύνδεση με το εθνικό σιδηροδρομικό δίκτυο και το λιμάνι του Πειραιά, με το οποίο θα λειτουργήσει ουσιαστικά συμπληρωματικά.

Η κατασκευή του εμπορευματικού κέντρου στο Θριάσιο αναμένεται ότι θα συμβάλλει σημαντικά στη μείωση του κόστους μεταφοράς των προϊόντων, με τελικό αποτέλεσμα τη μείωση της τιμής διάθεσης του προϊόντος στον τελικό καταναλωτή.
Θα συμβάλλει στη μείωση του όγκου της βαριάς κυκλοφορίας στο οδικό δίκτυο της χώρας, με άμεση συνέπεια οφέλη οικονομικά, περιβαλλοντικά και κυκλοφοριακά.Θα αξιοποιηθεί σε σημαντικό βαθμό η μη αξιοποιήσιμη σήμερα μεταφορική ικανότητα της σιδηροδρομικής υποδομής, με οφέλη οικονομικά, περιβαλλοντικά και ενεργειακά.

Τέλος, θα δημιουργήσει μεγάλο αριθμό θέσεων εργασίας κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider