Ολονύχτια μπλόκα από χιλιάδες αστυνομικούς - Έλεγχοι με drone και ελικόπτερα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ολονύχτια μπλόκα από χιλιάδες αστυνομικούς - Έλεγχοι με drone και ελικόπτερα
Τα έκτακτα μέτρα θα βρίσκονται σε ισχύ για το χρονικό διάστημα από το Μεγάλο Σάββατο, 18 Απριλίου 2020 και ώρα 21:00 έως και τη Δευτέρα του Πάσχα.

Μπλόκα από συνολικά 5.000 χιλιάδες αστυνομικούς έχουν στηθεί σε όλη τη χώρα, ενόψει της Ανάστασης και της Κυριακής του Πάσχα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, οι έλεγχοι σε ταράτσες και ακάλυπτους χώρους πολυκατοικιών θα γίνονται παρουσία εισαγγελέων, ενώ θα υπάρξει και συμβολή από drone και ελικόπτερα με προβολείς.

Τα πρόστιμα

Τα έκτακτα μέτρα θα βρίσκονται σε ισχύ για το χρονικό διάστημα από το Μεγάλο Σάββατο, 18 Απριλίου 2020 και ώρα 21:00 έως και τη Δευτέρα του Πάσχα, 20 Απριλίου 2020 και ώρα 23:59, ενώ για τα πρόσωπα που παραβιάζουν με τη χρήση οχήματος τις διατάξεις της υπ’ αρ. Δ1α/Γ.Π οικ.20036/22.3.2020 κοινής απόφασης των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Εσωτερικών προβλέπεται: «Επιβολή του μέτρου της προσωρινής κυκλοφορίας των πολιτών προς αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού COVID-19» (Β’ 986), όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει.

Τα πρόστιμα επιβάλλονται με απλή πράξη των αρμόδιων αρχών, σύμφωνα με το άρθρο 104 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και προβλέπουν :

Διοικητικό πρόστιμο τριακοσίων (300) ευρώ στον οδηγό του οχήματος, και στον τυχόν συνοδηγό, καθώς και άλλο επιβάτη αυτού διοικητικό πρόστιμο εκατόν πενήντα (150) ευρώ για κάθε παράβαση.

Το διοικητικό μέτρο της επιτόπου αφαίρεσης της άδειας κυκλοφορίας με τις κρατικές πινακίδες του οχήματος για εξήντα (60) ημέρες, σύμφωνα με τη διαδικασία του άρθρου 103 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, όπως ισχύει. Ειδικώς για το ανωτέρω χρονικό διάστημα η μετακίνηση της περ. (ε) της παρ. 2 του πρώτου άρθρου της υπ’ αρ. Δ1α/Γ.Π οικ.20036/22.3.2020 κοινής υπουργικής απόφασης επιτρέπεται μόνο με τον οδηγό και έως έναν επιβάτη, χωρίς να εφαρμόζονται οι εξαιρέσεις της παρ. 5 του πρώτου άρθρου της ίδιας απόφασης, όπως αντικαταστάθηκε με την παρ. 4 του άρθρου μόνου της υπ’ αρ. 20797/26.3.2020 κοινής απόφασης των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Εσωτερικών. Δεν θίγονται από την εφαρμογή του παρόντος οι τυχόν προβλεπόμενες ποινικές κυρώσεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider