Χαρδαλιάς: Σε καραντίνα το Κρανίδι

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χαρδαλιάς: Σε καραντίνα το Κρανίδι
«Κάνουμε έκκληση στους πολίτες να παραμείνουν σπίτια τους και να προφυλάξουμε τις ευπαθείς ομάδες. Θα παραμείνω στην περιοχή μέχρι αύριο» δήλωσε ο κ. Χαρδαλιάς μετά τα 150 κρούσματα στη δομή μεταναστών στο Κρανίδι.

Καραντίνα και απαγόρευση κυκλοφορίας στο Κρανίδι 20:00 με 08:00 τοι πρωί ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, μετά τα 150 κρούσματα στη δομή μεταναστών.

Σε δηλώσεις του ο Νίκος Χαρδαλιάς, σημείωσε: «Έκκληση σε όλους τους ανθρώπους που είναι μεγάλης ηλικίας, τις επόμενες 14 ημέρες να μείνουν σπίτια τους και με οποιαδήποτε δικαιολογία να μην βγουν στον δρόμο. Η δομή μπαίνει σε αποκλεισμό. Ο Δήμος έχει αναλάβει την τροφοδοσία και την κάλυψη οποιασδήποτε ανάγκη προκύψει. Ο Δήμος μπαίνει σε απαγόρευση κυκλφορίας 8 το βράδυ με 8 το πρωί. Στην περιοχή αναστέλλονται οι 4,5,6 των κατ’ εξαίρεση μετακινήσεων, απαγορεύεται οποιοδήποτε υπαίθριο εμπόριο. Ειδικά κλιμάκια θα είναι εδώ τις επόμενες ημέρες. Μέχρι το βράδυ θα έχουμε προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να εξασφαλίσουμε ότι δεν θα έχουμε την οποιαδήποτε επιδημιολογική έξαρση. Όλα νομίζω ότι θα πάνε καλά. Κάνουμε έκκληση στους πολίτες να παραμείνουν σπίτια τους και να προφυλάξουμε τις ευπαθείς ομάδες. Θα παραμείνω στην περιοχή μέχρι αύριο. Δημιουργούμε υγειονομική δομή, μέσα στη δομή. Σε 14 μέρες θα έχει ξεπεραστεί και αυτόν τον εφιάλτη και η όμορφη αυτή περιοχή θα βρει πάλι την κανονικότητά της».

Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο κρούσμα στο Κρανίδι είναι μία γυναίκα που διαμένει στη δομή και βρίσκεται στον 6ο μήνα της εγκυμοσύνης της. Η 28χρονη είναι από την Σομαλία και φιλοξενείται σε ξενοδοχείο που λειτουργεί υπό την εποπτεία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ). Η εγκυμονούσα προσήλθε το πρωί της Κυριακής στο νοσοκομείο του Ναυπλίου, για αιτία άσχετη με τον κορονοϊό αλλά έκανε το σχετικό τεστ και βρέθηκε θετική.

Σύμφωνα με πληροφορίες θετική είναι και μια καθαρίστρια που εργάζεται στη δομή. Η καθαρίστρια εικάζεται ότι νόσησε μέσα στη δομή. Επίσης η ίδια κόλλησε τον σύντροφο της.

Για προληπτικούς λόγους όλη η δομή έχει τεθεί σε καραντίνα από τη Μεγάλη Πέμπτη.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider