Επίσημο: Βγαίνει την Τρίτη στις αγορές η Ελλάδα - Ορίστηκαν οι ανάδοχοι για το δεκαετές ομόλογο

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επίσημο: Βγαίνει την Τρίτη στις αγορές η Ελλάδα - Ορίστηκαν οι ανάδοχοι για το δεκαετές ομόλογο
Θα είναι η πρώτη φορά μετά από 3.282 ημέρες ή πιο απλά μετά από 8 χρόνια και 11 μήνες που η Ελλάδα θα εκδώσει δεκαετές ομόλογο!

«Κλείδωσε» για αύριο Τρίτη 5 Μαρτίου η νέα έξοδος της Ελλάδας στις αγορές, με έκδοση ομολόγου δεκαετούς διάρκειας.

Ήδη, ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) όρισε τους αναδόχους για το δεκαετές ομόλογο λήξης 2029. Ανάδοχοι θα είναι οι Goldman Sachs, JP Morgan, Citigroup, Credit Suisse, BNP Paribas και HSBC.

Το βιβλίο προσφορών για το δεκαετές ομόλογο αναμένεται να ανοίξει αύριο Τρίτη και θα είναι η πρώτη φορά μετά από 3.282 ημέρες ή πιο απλά μετά από 8 χρόνια και 11 μήνες που η Ελληνική Δημοκρατία θα εκδώσει δεκαετές ομόλογο. Η τελευταία φορά ήταν στις 11 Μαρτίου 2010, όταν και επί κυβέρνησης Παπανδρέου είχε αντλήσει 5 δισ. ευρώ, με επιτόκιο 6,25%!

Με το νέο δεκαετές ομόλογο ο ΟΔΔΗΧ αποσκοπεί να αντλήσει περίπου το ίδιο ποσό με ένα κόστος δανεισμού μεταξύ 4% -4,1%. Η απόδοση αυτή θα ήταν πολύ θελκτική για τους επενδυτές και ρεαλιστική για τα τρέχοντα επίπεδα της αγοράς. Σήμερα το ομόλογο λήξης 2028 έχει απόδοση 3,6%, ενώ η απόδοση του πενταετούς ομολόγου είναι στο 2,79%, όταν προ 38 ημερών είχε εκδοθεί με απόδοση 3,6%.

Θα είναι η δεύτερη φορά μέσα σε 38 ημέρες που η Ελλάδα εξέρχεται στις αγορές, κάτι που ξεκάθαρα δείχνει την επιστροφή της χώρας μας στην κανονικότητα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider