Τσίπρας στον Παυλόπουλο: Ζητώ πρόωρες εκλογές για να μην ανακοπεί ο ενάρετος κύκλος της οικονομίας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τσίπρας στον Παυλόπουλο: Ζητώ πρόωρες εκλογές για να μην ανακοπεί ο ενάρετος κύκλος της οικονομίας
«Το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών της 26ης Μαΐου οδήγησε σε μια μακρά παρατεταμένη περίοδο, γεμάτη εντάσεις, η οποία θεωρώ πως εγκυμονεί κινδύνους για την οικονομία», εξήγησε ο Αλέξης Τσίπρας στον Προκόπη Παυλόπουλο.

«Ζητώ τη διάλυση της βουλής και την προκήρυξη εκλογών, όπως προβλέπει το Σύνταγμα», δήλωσε, απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, το απόγευμα της Δευτέρας, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

«Το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών της 26ης Μαΐου οδήγησε σε μια μακρά παρατεταμένη περίοδο, γεμάτη εντάσεις, η οποία θεωρώ πως εγκυμονεί κινδύνους για την οικονομία. Ζητώ τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών για να μην ανακοπεί ο ενάρετος κύκλος της οικονομίας και τεθούν σε κίνδυνο οι θυσίες του λαού. Για αυτό το λόγο ζητώ ανανέωση της λαϊκής εντολής», τόνισε ο κ. Τσίπρας, στο σύντομο διάλογο που είχε με τον κ. Παυλόπουλο, μπροστά στις κάμερες.

«Αποδέχομαι την πρόταση της κυβέρνησης για πρόωρες εκλογές, σύμφωνα με το άρθρο του Συντάγματος, όπως έχει εφαρμοστεί στην κοινοβουλευτική μας παράδοση», απάντησε ο κ. Παυλόπουλος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider