Φωτοβολταϊκά πάνελ στις εγκαταστάσεις της Nissan

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Φωτοβολταϊκά πάνελ στις εγκαταστάσεις της Nissan
Η ηλιακή οροφή θα εξοικονομήσει συνολικά 1,17 εκατομμύρια κιλά CO2.

Ακόμη πιο «πράσινη» γίνεται η αυτοκινητοβιομηχανία Nissan θέτοντας σε λειτουργία ηλιακή οροφή με 9.000 φωτοβολταϊκά πάνελ στο βιομηχανικό κέντρο Nissan Motor Parts Center (NMPC) που βρίσκεται στο Άμστερνταμ. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τα πάνελ θα παράγουν ετησίως, αρκετή ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια, που επαρκεί για την τροφοδοσία έως 900 νοικοκυριών.

Η συγκεκριμένη επένδυση, θα μειώσει σημαντικά την παραγωγή CO2 της εγκατάστασης, καθώς όπως υπολογίζεται, η ηλιακή οροφή θα εξοικονομήσει συνολικά 1,17 εκατομμύρια κιλά CO2, σε ετήσια βάση.

«Η Nissan δεσμεύεται να μειώσει τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των εγκαταστάσεών της σε ολόκληρη την Ευρώπη και είμαστε ευτυχείς που μπορούμε σήμερα να επιβεβαιώσουμε τη λειτουργία της ηλιακής οροφής στο κέντρο των ανταλλακτικών μας στο Άμστερνταμ», δήλωσε ο Francisco Carranza, Διευθύνων Σύμβουλος της Nissan Energy. «Η επένδυση και η ενσωμάτωση νέων ενεργειακών λύσεων είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της ευφυούς κινητικότητας της Nissan και αυτό το έργο είναι μια σαφής απόδειξη ότι δεν προσπαθούμε μόνο να αλλάξουμε τον τρόπο που οδηγείτε αλλά και τον τρόπο που ζείτε», πρόσθεσε απευθυνόμενος στο καταναλωτικό κοινό ο κ. Carranza.

Παράλληλα, ο Koen Maes , Διευθύνων Σύμβουλος της Nissan Benelux σημείωσε ότι «το Άμστερνταμ είναι μια από τις πόλεις με τις μεγαλύτερες προσδοκίες στην Ευρώπη και είμαστε ενθουσιασμένοι που μπορούμε να βοηθήσουμε για την αποδοτική χρήση του χώρου, της ενέργειας και των πόρων, ενώ ταυτόχρονα καθίστανται οι δικές μας επιχειρήσεις πολύ πιο βιώσιμες».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider