Χαλαρώνει το... dress code η Goldman Sachs - Τι θα φορούν οι εργαζόμενοι

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χαλαρώνει το... dress code η Goldman Sachs - Τι θα φορούν οι εργαζόμενοι
Η επενδυτική τράπεζα κάνει βήματα εκσυχρόνισης χάρη στους Millenials εργαζομένους της.

Χαλαρώνει τον ενδυματολογικό της κώδικα η Goldman Sachs, καθώς προσανατολίζεται σε έναν πιο απλό χώρο εργασίας.

Σύμφωνα με το BBC, η αμερικανική επενδυτική τράπεζα ανακοίνωσε έναν νέο, πιο «ευέλικτο ενδυματολογικό κώδικα σε όλη την εταιρεία», προτρέποντας τους υπαλλήλους να χρησιμοποιήσουν την καλή τους κρίση στις επιλογές τους.

Η Goldman Sachs είχε κάνει μια ανάλογη κίνηση το 2017, όταν χαλάρωσε το dress code για το τμήμα τεχνολογίας, σε μια προσπάθεια να προσελκύσει τα κορυφαία ταλέντα του χώρου.

Όμως και άλλες τράπεζες, όπως η JP Morgan, έχουν κάνει παρόμοια βήματα.

Σε ένα ευρύ υπόμνημα προς τους υπαλλήλους της, η αμερικανική τράπεζα εξηγεί ότι η «μεταβαλλόμενη φύση των χώρων εργασίας που ευνοούν γενικά ένα πιο απλό περιβάλλον» ήταν η αφορμή για την απόφαση της να κάνει τη μετάβαση σε έναν πιο «ευέλικτο ενδυματολογικό κώδικα», όμως στο ίδιο υπόμνημα εφιστά την προσοχή όλων συμπληρώνοντας πως «οι ανεπίσημες εμφανίσεις δεν είναι κατάλληλες κάθε μέρα και για κάθε αλληλεπίδραση και ελπίζουμε ότι θα ασκήσετε σταθερά καλή κρίση σε αυτό το θέμα», ανέφερε το υπόμνημα.

Η απόφαση της επενδυτικής τράπεζας αποσκοπεί στον εκσυγχρονισμό των πολιτικών της τράπεζας χάρη στο νεότερο εργατικό δυναμικό της.

Περισσότεροι από το 75% των εργαζομένων της Goldman Sachs είναι Millenials ή ανήκουν στη γενιά Ζ, έχουν γεννηθεί δηλαδή μετά το 1981.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider