Χαρδαλιάς: Καλεί τους πολίτες στη μεγάλη επετειακή συναυλία για τα 100 χρόνια του Βύρωνα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χαρδαλιάς: Καλεί τους πολίτες στη μεγάλη επετειακή συναυλία για τα 100 χρόνια του Βύρωνα
Μεγάλη επετειακή συναυλία για τα 100 χρόνια του Βύρωνα την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου, στο Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη, με ελεύθερη είσοδο.

Με μία μεγάλη επετειακή συναυλία για τα 100 χρόνια του Βύρωνα θα τιμήσει η Περιφέρεια Αττικής και ο Δήμος Βύρωνα την ίδρυση του 1ου αστικού προσφυγικού συνοικισμού της Αθήνας, την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου, στο Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη, με ελεύθερη είσοδο.

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που δόθηκε στο Μουσείο Μπενάκη από κοινού με τον δήμαρχο, Αλέξη Σωτηρόπουλο, παρουσία του Μανώλη Μητσιά, ο οποίος θα συμμετάσχει στη συναυλία, απηύθυνε κάλεσμα στους πολίτες να παραβρεθούν «για να τιμήσουν τη μνήμη των προγόνων μας, των ξεριζωμένων Μικρασιατών και μετέπειτα αγωνιστών κατά των ναζιστικών κατοχικών στρατευμάτων».

Εμφανώς συγκινημένος και κάνοντας αναδρομή στην πορεία του, από την παιδική ηλικία με έμφαση στα 12 χρόνια που υπηρέτησε την πόλη και τους ανθρώπους της ως δήμαρχος, ο κ. Χαρδαλιάς δήλωσε ότι αυτή κατέχει «ξεχωριστή θέση» στη συνείδησή του ενώ εξέφρασε τη συγκίνηση, που «έχω την τιμή, τη χαρά, την τύχη αν θέλετε, αυτή η ιστορική για τον Δήμο Βύρωνα επέτειος να με βρίσκει στη θέση του περιφερειάρχη Αττικής».

Ο κ. Σωτηρόπουλος, αναφερόμενος στη συναυλία υπό τον γενικό τίτλο «Εκατό χρόνια Βύρωνας», επεσήμανε ότι αποτελεί «μία πολύ καλή ευκαιρία, προκειμένου οι πολίτες του Βύρωνα και μόνο να γιορτάσουν αλλά και να προβληματιστούν για το μέλλον της πόλης τους».

Από την πλευρά του, ο κ. Μητσιάς, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συμετοχή του στη συναυλία, προσθέτοντας: «Ανταποκρίθηκα αμέσως στην πρόσκληση για τη συναυλία, που θα είναι αντάξια του ονόματος του Βύρωνα και του Φεστιβάλ του. Εγώ θα μιλήσω εκεί με τραγούδια μου και σας καλώ όλους να παρευρεθείτε».

Μαζί του, επί σκηνής, θα βρεθούν ο Παντελής Θαλασσινός, η Βιολέτα Ίκαρη, η Μελίνα Κανά, ο Βαγγέλης Κορακάκης, ο Βασίλης Σκουλάς, η Ελένη Τορνεσάκη και ο Κώστας Τριανταφυλλίδης, για ένα μουσικό ταξίδι στους κυριότερους σταθμούς της ιστορίας του Βύρωνα, από την εγκατάσταση των πρώτων Μικρασιατών προσφύγων μέχρι σήμερα.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης για αυτόνομες τάξεις: Το μοντέλο της Γαύδου θα το εφαρμόσουμε και στους Αρκιούς

ΑΑΔΕ: E-mail σε 50.000 επιχειρήσεις για την υποχρέωση διασύνδεσης POS

ΕΛΣΤΑΤ: Κατά 1,6% μειώθηκε ο δείκτης τιμών εισαγωγών στη βιομηχανία τον Ιούλιο

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider