Στα χέρια της DSV η γερμανική Schenker για 14,3 δισ. ευρώ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στα χέρια της DSV η γερμανική Schenker για 14,3 δισ. ευρώ
Φορτηγό της DSV / Πηγή Φωτογραφίας: ΑΡ
Σε συμφωνία ύψους 14,3 δισ. ευρώ για εξαγορά της γερμανικής Schenker από την Deutsche Bahn προχώρησε η DSV.

Σε συμφωνία ύψους 14,3 δισ. ευρώ για εξαγορά της γερμανικής Schenker από την Deutsche Bahn προχώρησε η DSV, με το deal να την μετατρέπει σε μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις logistics στον κόσμο. Η DSV, που ιδρύθηκε από 10 Δανούς φορτηγατζήδες τη δεκαετία του 1970, αναπτύχθηκε μέσω εξαγορών στον κλάδο των μεταφορών και πλέον αποτελεί σημαντικό πυλώνα σε διεθνές επίπεδο.

Με την εξαγορά, θα ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα της εταιρείας, ενώ θα αποκτήσει πρόσβαση σε νέες αγορές σε έναν πολύ δυναμικό και ανταγωνιστικό κλάδο. Εκτιμάται ότι, από κοινού, DSV και Schenker θα έχουν αναμενόμενα pro forma έσοδα περίπου 39,3 δισ. ευρώ (με βάση τα στοιχεία του 2023) και ένα συνολικό εργατικό δυναμικό περίπου 147.000 υπαλλήλων σε πάνω από 90 χώρες.

Η εξαγορά, σύμφωνα με τη DSV, θα μεταμορφώσει τη Γερμανία σε βασική αγορά, με σημαντικό αντίκτυπο στον μελλοντικό οργανισμό. Παράλληλα, διάφορες κεντρικές λειτουργίες θα παραμείνουν στη Γερμανία, συμπεριλαμβανομένης της έδρας της Schenker στο Έσσεν. «Κανονικά όταν ενσωματώνουμε εταιρείες, καταφέρνουμε να οδηγήσουμε την αποτελεσματικότητά τους στο επίπεδό μας», τόνισε ο CEO, Γενς Λουντ προειδοποιώντας για ενδεχόμενες απολύσεις.

Τα έσοδα μπορεί να «πέσουν λίγο» βραχυπρόθεσμα, σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, αλλά η DSV θα κερδίσει νέα μερίδια στη διεθνή αγορά μακροπρόθεσμα. Ο κλάδος της μεταφοράς εμπορευμάτων επωφελήθηκε από την καταναλωτική άνθηση μετά την πανδημία, σημειώνοντας κέρδη - ρεκόρ, ωστόσο ήρθε αντιμέτωπος με πιέσεις το 2023 από την αποκλιμάκωση των εντάσεων στις γραμμές της παγκόσμιας εφοδιαστικής αλυσίδας.

Η DSV σχεδιάζει επενδύσεις 1 δισ. ευρώ στη Γερμανία τα επόμενα 3-5 χρόνια που «θα συμβάλουν στη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη και την προώθηση σύγχρονων και ελκυστικών χώρων εργασίας». Η Deutsche Bahn από την πλευρά της που διαθέτει γερασμένες υποδομές στο σιδηροδρομικό της δίκτυο, διεμήνυσε ότι θα χρησιμοποιήσει τα έσοδα από την πώληση της Schenker για να μειώσει σημαντικά το χρέος της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ευρωαγορές: Δεύτερη ημέρα ανόδου μετά την ΕΚΤ

Ελλάκτωρ: «Ατού» παραχωρήσεις και ρευστότητα 700 εκατ. – Τι συμβαίνει στο real estate

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: «Πετράδι του στέμματος» η Αττική Οδός - Τα οφέλη από τη μεγάλη σύμβαση παραχώρησης

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider