Περιστέρης: Να τεθεί άμεσα το χρονοδιάγραμμα για την αποθήκευση ενέργειας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Περιστέρης: Να τεθεί άμεσα το χρονοδιάγραμμα για την αποθήκευση ενέργειας
Ο κ. Περιστέρης σημείωσε ότι απαιτούνται μονάδες αποθηκευτικής ικανότητας 1,5-2,5 γιγαβάτ.

Στην ανάγκη καθορισμού και τήρησης χρονοδιαγράμματος για τις υποδομές των μονάδων αποθήκευσης ενέργειας προκειμένου σε βάθος 5-6 ετών να υπάρξουν οι προϋποθέσεις για περαιτέρω ανάπτυξη των ΑΠΕ αναφέρθηκε μιλώντας την Πέμπτη το πρωί στο «Renewable Storage Forum» ο πρόεδρος του ΕΣΗΑΠΕ, Γιώργος Περιστέρης.

Ο κ. Περιστέρης σημείωσε ότι απαιτούνται μονάδες αποθηκευτικής ικανότητας 1,5-2,5 γιγαβάτ και τόνισε ότι πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα οι ιδιωτικές επενδύσεις, οι οποίες είχαν σταματήσει το προηγούμενο διάστημα (αντλησιοταμίευση). Παράλληλα, πρότεινε να τεθούν σε λειτουργία και οι υπάρχουσες μονάδες της ΔΕΗ σημειώνοντας ότι για όλα τα παραπάνω «θα πρέπει να μπει άμεσα ένα χρονοδιάγραμμα».

Για ποιες πηγές ενέργειας μιλάμε;

Ο κ. Περιστέρης σημείωσε ότι εδώ και 20 χρόνια γίνεται λόγος για μέγιστη εκμετάλλευση των εγχώριων καυσίμων, δηλαδή του ήλιου, των νερών και του λιγνίτη. «Ο λιγνίτης έπαιξε ένα ρόλο στην ευημερία, τώρα η απολιγνιτοποίηση αποτελεί παγκόσμια υποχρέωση», σημείωσε και πρόσθεσε ότι «δεν έχει κανένα νόημα να προσπαθήσουμε να υποκαταστήσουμε ένα καύσιμο που ρυπαίνει με ένα εισαγόμενο καύσιμο που ρυπαίνει λιγότερο. Ο φυσικό αέριο είναι χρήσιμο αλλά πρέπει να χρησιμοποιείται στοχευμένα και ορθολογικά. Δεν είναι καθαρή ενέργεια. Καθαρή ενέργεια είναι μόνο οι ΑΠΕ. Για αυτό το λόγο πρέπει να δοθεί έμφαση στο τρίπτυχο: ΑΠΕ, αποθήκευση, διασυνδέσεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider