Αυστηρότεροι κανόνες και πρόστιμο 1.500 ευρώ για τα ηλεκτρικά ποδήλατα στη Γαλλία

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αυστηρότεροι κανόνες και πρόστιμο 1.500 ευρώ για τα ηλεκτρικά ποδήλατα στη Γαλλία
Πρόστιμο έως και 1500 ευρώ θα επιβάλει η Γαλλία σε όσους ξεπερνάνε τα 25 χλμ/ την ώρα με τα ηλεκτρικά πατίνια.

Από αυτή την εβδομάδα θα τεθεί σε λειτουργία τόσο το νέο όριο ταχύτητας, όσο και τα νέα πρόστιμα που περιλαμβάνονται στα αυστηρότερα μέτρα που εφαρμόζει η Γαλλία, για την κυκλολφορία των ηλεκτρικών πατινιών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Euronews, τα ηλεκτρικά οχήματα, όπως πατίνια, hoverboards, segways, και «Solowheels» αποκτούν νέους κανόνες κυκλοφορίας, μετά τα πυρά που δέχθηκαν, εξαιτίας πολλαπλών ατυχημάτων.

Η Γαλλία πλέον θέτει σε εφαρμογή ένα νέο όριο ταχύτητας στα 25 χλμ την ώρα και ένα πρόστιμο 1.500 ευρώ για όσους έχουν στην κατοχή τους ηλεκτρονικά πατίνια με δυνατότητα να λειτουργήσουν σε υψηλότερη ταχύτητα.

Στους νέους κανόνες περιλαμβάνεται επίσης το νέο κατώτατο όριο ηλικίας, το οποίο απαγορεύει σε οποιοδήποτε παιδί, κάτων των 12 ετών να κυκλοφορεί πάνω σε ηλεκτρικό πατίνι, ακόμα και με τη συνοδεία κηδεμόνα.

Παράλληλα, απαγορεύονται οι πολλαπλοί επιβάτες πάνω σε ένα ηλεκτρικό πατίνι με τη δυνατότητα επιβολής προστίμου περί τα 35 ευρώ. Ενώ, απαγορεύεται επίσης η κυκλοφορία τους πάνω σε πεζοδρόμια – με πρόστιμο 135 ευρώ, μία ρύθμιση που ακολουθεί τα μοντέλα του Ηνωμένου Βασιλείου και της Γερμανίας

Όσοι πολίτες ή επιχειρηματίες έχουν στην ιδιοκτησία τους ηλεκτρικά οχήματα τέτοιου τύπου θα πρέπει μέχρι την 1η Ιουλίου 2020 να έχουν διασφαλίσει και πιστοποιήσει ότι τα οχήματα έχουν λάμπες σε εμπρόσθιες και οπίσθιες θέσεις, καθρέφτες, κάποιου είδους κόρνα και σύστημα φρένων.

Στην Ελλάδα, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών εισηγήθηκε να γίνει υποχρεωτικό το κράνος και η πινακίδες σε κάθε πατίνι τέτοιου τύπου, καθώς και σειρά ρυθμίσεων που σχετίζονται με τα μέτρα ασφαλείας σε ό,τι αφορά τη λειτουργία τους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider