Μυτιληναίος: Πιστεύουμε ακόμη στην Ελλάδα

Ελένη Μπότα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μυτιληναίος: Πιστεύουμε ακόμη στην Ελλάδα

«Ελλάδα ψηφίζει» ο Όμιλος Μυτιληναίου, όπως διαβεβαίωσε ο επικεφαλής του, Ευάγγελος Μυτιληναίος, κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της εταιρείας, το μεσημέρι της Τετάρτης. Ειδικότερα, σε ερώτηση αν ο Όμιλος εξετάζει το ενδεχόμενο αλλαγής της έδρας του ο κ. Μυτιληναίος είπε ότι «το παλεύουμε ακόμη στην Ελλάδα. Πιστεύουμε ακόμη στη χώρα».

Ο επικεφαλής του Ομίλου επέρριψε ευθύνες για την καθυστέρηση πληρωμής των αποδεικτικών διαθεσιμότητας ισχύος, τονίζοντας ότι στον Όμιλο αυτή τη στιγμή οφείλονται 38 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο, όπως ανέφερε ο κ. Μυτιληναίος, η καταβολή των χρημάτων προβλέπεται μέσω των διατάξεων του πολυνομοσχεδίου (προαπαιτούμενα) που θα έρθει στη Βουλή τις επόμενες ημέρες. Ο επικεφαλής του Ομίλου χαρακτήρισε τις καθυστερήσεις αυτές απαράδεκτες, τονίζοντας ότι οι επιχειρηματίες επένδυσαν πολλά κεφάλαια στην Ελλάδα και η αντιμετώπισή τους ήταν «δεν ξέρατε σε ποια χώρα επενδύατε;».

Ακόμη, ο κ. Μυτιληναίος εκτίμησε ότι θα κλείσει η αξιολόγηση στις 24 Μαΐου, προειδοποιώντας ότι η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε οριακό σημείο.

Αναφορικά με την απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού για την Αλουμίνιο της Ελλάδος τόνισε ότι ο Όμιλος βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τη ΔΕΗ και θα υπάρξει συμφωνία μέχρι 31 Μαΐου. Μίλησε, δε, για καλυτέρευση των σχέσεων του ομίλου με τη ΔΕΗ και δεν παρέλειψε να τονίσει ότι τα μόνα σίγουρα λεφτά που παίρνει η ΔΕΗ είναι από το αλουμίνιο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider