Η Unicredit Bulbank αγόρασε το Carrefour στη Σόφια

Ελένη Μπότα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Unicredit Bulbank αγόρασε το Carrefour στη Σόφια

Η Unicredit Bulbank είναι ο αγοραστής του υπερμάρκετ Carrefour στο Μall της Σόφιας της Βουλγαρίας που ανήκε στην αλυσίδα σουπερμάρκετ Μαρινόπουλος.

Όπως μεταδίδουν τα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης, η τράπεζα ήταν ο μοναδικός πελιοδότης που συμμετείχε στο διαγωνισμό, προσφέροντας τίμημα 16 εκατ. ευρώ (32,2 εκατ. λεβ).

Και αυτό γιατί το ακίνητο είναι υποθηκευμένο στην βουλγαρική τράπεζα (από τον Ιούλιο του 2011) και ως εκ τούτου, εκτός από το τίμημα για την απόκτηση του ακινήτου ο υποψήφιος επενδυτής θα έπρεπε να πληρώσει και επιπλέον χρήματα για την άρση της υποθήκης.

Η σύμβαση αναμένεται να υπογραφεί μέχρι τέλος του μήνα, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι η τράπεζα θα συνεχίσει να το ενοικιάζει στη Μαρινόπουλος.

Η τράπεζα θα αποκτήσει το σούπερ μάρκετ 15.008,5 τ.μ., την εμπορική περιοχή 9.000 τ.μ. γύρω από αυτό όπου και στεγάζονται δύο εργαστήρια, πέντε αποθήκες, τεχνική αίθουσα, γραφεία και άλλα επιπλέον κοινόχρηστο χώρο καθώς και το μισό υπόγειο parking το οποίο έχει εξ αδιαιρέτου με άλλη εταιρεία σύμφωνα με την απογραφή των ακινήτων.

Το Carrefour στην Ohé Mall είναι το μεγαλύτερο κατάστημα της αλυσίδας στη Βουλγαρία.

Εγκαινιάστηκε πριν από έξι χρόνια, και αποτέλεσε την τρίτη μεγαλύτερη επένδυση της εταιρείας στη χώρα, μετά την πρώτη στο Μπουργκάς το Μάρτιο του 2009 και τη δεύτερη στη Φιλιππούπολη τον Απρίλιο του 2010.

Η υπεραγορά διαθέτει πάνω από 50.000 είδη μη τροφίμων και απασχολεί περισσότερα από 400 άτομα. Μέσα στα χρόνια το 60% της βουλγαρικής επιχείρησης πέρασε στην εληνική Μαρινόπουλος ενώ το το 40% κατείχε η Carrefour Μαρινόπουλος - μια κοινοπραξία μεταξύ της πρώτης και της γαλλικής Carrefour.

Στα μέσα του 2012, βέβαια, η ​​γαλλική εταιρεία αποσύρθηκε και το υπερμάρκετ πέρασε εξ ολοκλήρου στη Μαρινόπουλος, η οποία συνέχιζε να κατέχει τα δικαιώματα δικαιόχρησης της Carrefour για τη Βουλγαρία, την Αλβανία, τη Βοσνία, την Κροατία, την ΠΓΔΜ, το Μαυροβούνιο, τη Σερβία και τη Σλοβενία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider