Έχουν «ρεύμα» οι ανεξάρτητοι παραγωγοί

Ελένη Μπότα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έχουν «ρεύμα» οι ανεξάρτητοι παραγωγοί

Νέες απώλειες καταγράφει το μερίδιο της ΔΕΗ στην προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας για τον μήνα Απρίλιο, ενώ την ίδια στιγμή ενισχύεται το ποσοστό των ανεξάρτητων παραγωγών, οι οποίοι κερδίζουν ολοένα και περισσότερο την προτίμηση των ελλήνων καταναλωτών.

Όπως προκύπτει από το μηνιαίο δελτίο του ΛΑΓΗΕ η δημόσια επιχείρηση έχασε 1,40% από την λιανική ρεύματος με το ποσοστό αυτό να κερδίζουν οι ανεξάρτητοι παραγωγοί – προμηθευτές και λοιποί εναλλακτικοί πάροχοι.
Eιδικότερα σύμφωνα με τα στοιχεία, για τον μήνα Απρίλιο η ΔΕΗ έπεσε στο 91,38% από 92,78% τον Μάρτιο. Αντίθετα όλοι οι ανεξάρτητοι προμηθευτές ανέβασαν τα ποσοστά τους στην αγορά κερδίζοντας ακόμη περισσότερους καταναλωτές χάρη στις προσφορές τους.

Πιο συγκεκριμένα ο ΗΡΩΝ αύξησε το μερίδιο του στο 2,42% από 2,06%, η Elpedison στο 2,13% από 1,92% τον Μάρτιο, η Protergia ανέβηκε στο 1,91% από 1,49%, η NRG αύξησε το ποσοστό της στο 0,60% από 0,51%, η Volterra αύξησε τη συμμετοχή της στο 0,47% από 0,36% και η Watt n Volt διεύρυνε το μερίδιο της στο 0,40% από 0,34%. Ιδιαίτερα σημαντική ήταν και η αύξηση για την εταιρεία Green, η οποία ανέβασε το μερίδιό της στο 0,42% έναντι 0,34%

Μπαράζ προσφορών για την προσέλκυση πελατών

Με προσφορές και σημαντικές εκπτώσεις στον τελικό λογαριασμό ρεύματος, οι ανεξάρτητοι παραγωγοί ενέργειας προσπαθούν να προσελκύσουν πελάτες, ενώ μέχρι τώρα τα αποτελέσματα κρίνονται ικανοποιητικά.
Δυναμικά στο χορό των προσφορών μπήκε η Elpedison με μία δυναμική προσφορά.

Οι καταναλωτές που θα υπογράψουν σύμβαση με την εταιρεία η χρέωση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας θα είναι μόλις 1 ευρώ την ημέρα για πέντε μήνες.

Ουσιαστικά τα νοικοκυριά θα πληρώνουν 30 ευρώ το μήνα, σημειώνεται οι λογαριασμοί της εταιρίας εκδίδονται κάθε μήνα, και αφορά καταναλώσεις μέχρι 3.000 kWh (κιλοβατώρες) το τετράμηνο.

Μετά την πάροδο των πέντε μηνών ο καταναλωτής θα χρεώνεται με τις τιμές του καταλόγου της εταιρίας οι οποίες διαμορφώνουν φθηνότερη χρέωση σε σχέση με τη ΔΕΗ έως και 12%.

Η προσφορά για την τιμολόγηση με 1 ευρώ την ημέρα αφορά μόνο την “αξία προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας” και δεν συμπεριλαμβάνονται οι ρυθμιζόμενες χρεώσεις (ΕΤΜΕΑΡ, κλπ.) αλλά ούτε τα υπόλοιπα τέλη (δημοτικά και ΕΡΤ).

Σύμφωνα με την Elpedison η τιμολόγηση με 1 ευρώ την ημέρα αφορά όσους επιλέξουν τα προϊόντα “Energy Family” και “Energy Family Plus”. Μία από τις προϋποθέσεις επίσης είναι πως η ελάχιστη διάρκεια σύμβασης προμήθειας θα είναι 24 μήνες.

Σε περίπτωση διακοπής οποιαδήποτε στιγμή κατά την διάρκεια της σύμβασης των 24 μηνών ο πελάτης θα επιβαρυνθεί την χρηματική διαφορά που θα προκύπτει ανάμεσα στην χρέωση της προωθητικής ενέργειας και την χρέωση προμήθειας του τιμολoγίου προμήθειας που έχει επιλέξει.

Protergia

Δύο νέα προϊόντα έχει ρίξει στην αγορά η Protergia που αφορούν τις μικρές επιχειρήσεις και είναι το πρόγραμμα «Protergia Επαγγελματικό 1» και «Protergia Επαγγελματικό 2».

Στο πρώτοι προσφέρεται έκπτωση που αγγίζει το 10% σε σχέση με τη ΔΕΗ. Η προσφορά επιβραβεύει με επιπλέον έκπτωση 1% στη χρέωση ενέργειας τη συνέπεια στην εξόφληση των λογαριασμών.

Στο πρόγραμμα «Protergia Επαγγελματικό 2» η προσφορά περιλαμβάνει κατάργηση της χρέωσης ισχύος για έναν χρόνο.

Η προσφορά επιβραβεύει με επιπλέον έκπτωση 1% στη χρέωση ενέργειας τη συνέπεια στην εξόφληση των λογαριασμών. Η προσφορά ισχύει για νέους πελάτες που θα κάνουν αίτηση έως τις 31 Μαΐου και προϋποθέτει δωδεκάμηνη παραμονή.

Ήρων

Επιστροφή του 25% της συνολικής προκαταβολής με τη συμπλήρωση κάθε έτους συνεργασίας, εφόσον δεν υπάρχουν ανεξόφλητες οφειλές, προσφέρει τέλος η Ήρων για όλους τους πελάτες της (οικιακούς και επαγγελματικούς).

Ο πάροχος επίσης, επιβραβεύει τη συνέπεια εξόφλησης λογαριασμού, με επιπλέον έκπτωση 1% επί του επίσημου τιμοκαταλόγου των εμπορικών προγραμμάτων, για όσους πελάτες επιλέξουν την εξόφληση του λογαριασμού τους μέσω Πάγιας Εντολής Τραπέζης.

Και τέλος, δίνει επιπλέον έκπτωση 1% επί του επίσημου τιμοκαταλόγου, για κατανάλωση μεγαλύτερη από 5.000kWh το τετράμηνο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider