Aπλήρωτοι οι εργαζόμενοι στο Αthens Ledra

Ελένη Μπότα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Aπλήρωτοι οι εργαζόμενοι στο Αthens Ledra

Δύσκολες ώρες περνά το πολυτελές ξενοδοχείο Athens Ledra (πρωην Ledra Marriott),που βρίσκεται στη Λεωφόρο Συγγρού που ανήκει στην εταιρεία ΑΣΤΥ, με τους 150 εργαζόμενους να είναι απλήρωτοι από τα μέσα Μαρτίου.

Το διοικητικό συμβούλιο των εργαζομένων αναφέρει μεταξύ άλλων ότι οι ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου (όμιλος Παρασκευαΐδη), δεν έχει πληρώσει από τα μέσα Μαρτίου τους εργαζόμενους, ούτε έχει καταβάλλει δώρο Πάσχα, αφήνοντας στον αέρα τις 150 οικογένειες των εργαζομένων του ξενοδοχείου και πολλούς άλλους συναδέλφους μας που εργάζονται με ελαστικές εργασιακές σχέσεις.

«Εξαιτίας των μεγάλων χρεών που δημιούργησαν τα τελευταία χρόνια σε ασφαλιστικούς οργανισμούς, τράπεζες, προμηθευτές, φαίνεται ότι δεν είναι διατεθειμένοι να διασφαλίσουν τις θέσεις εργασίας μέσα από τη συνέχιση της λειτουργίας του ξενοδοχείου», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί ότι το εμβληματικό ξενοδοχείο Athens Ledra κατασκευάστηκε τη δεκαετία του 1980 από τον Γεώργιο Παρασκευαΐδη. Ύστερα από τον θάνατό του, τον Δεκέμβριο του 2007, ο έλεγχος του ξενοδοχείου περιήλθε στην οικογένεια Παρασκευαΐδη, ενώ το 2013 ολοκληρώθηκε η τριακονταετής διαχείριση της μονάδας από την αμερικανική αλυσίδα Ledra Marriott.

Ωστόσο τη μετονομασία -το 2014- του ξενοδοχείου σε Athens Ledra τη διαδέχεται λίγους μήνες αργότερα η αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 της ΑΣΤΥ, της ιδιοκτήτριας εταιρείας του ξενοδοχείο, η οποία στη συνέχεια απεσύρθη. Στη συνέχεια το ξενοδοχείο οδηγήθηκε σε πλειστηριασμό (επισπεύδουσα πιστώτρια η Alpha Bank), ο οποίος τελικά δεν πραγματοποιήθηκε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider