Τη γαλακτοβιομηχανία ΗΠΕΙΡΟΣ, τη μεγαλύτερη μάρκα τυροκομικών προϊόντων στην ελληνική αγορά, πιστοποίησε η TÜV HELLAS (TÜV NORD), δίνοντάς της παράλληλα «διαβατήριο» ώστε να διαθέτει τα προϊόντα της στα ράφια της Costco, μιας από τις μεγαλύτερες αλυσίδες τροφίμων παγκοσμίως.
Συγκεκριμένα, η TÜV HELLAS (TÜV NORD) επιθεώρησε και πιστοποίησε το εργοστάσιο της ΗΠΕΙΡΟΣ στον Αμμότοπο Άρτας σύμφωνα με το πρότυπο ISO 22000:2018 για το Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων, σύμφωνα με το ISO 14001:2015 για το Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης και σύμφωνα με τα τεχνικά πρωτόκολλα IFS Food V6.1 & BRC Food V.8 συμπεριλαμβανομένου του FSMA Preventive Controls Preparedness module, το οποίο εφαρμόζεται για τη νομοθετική συμμόρφωση με τις απαιτήσεις του U.S. Food Safety Modernization Act.
Η ΗΠΕΙΡΟΣ αποτελεί μέλος του ομίλου ΟΠΤΙΜΑ, κορυφαίου παραγωγού και διανομέα τυροκομικών προϊόντων στην Ελλάδα και ηγέτη στην αγορά των τυροκομικών. Ο όμιλος διατηρεί χαρτοφυλάκιο που περιλαμβάνει brands όπως Adoro, Dirollo, Kerrygold, Ταλαγάνι, Λεβέτι, Ορεινές Πλαγιές Κατίκι Δομοκού, Λογάδι και φυσικά τα προϊόντα ΗΠΕΙΡΟΣ.
Στα πλαίσια της στρατηγικής συνεργασίας της TÜV NORD με τον Όμιλο ΟΠΤΙΜΑ, έχουν προγραμματιστεί μια σειρά από επιθεωρήσεις με στόχο την πιστοποίηση της εταιρείας ΟΠΤΙΜΑ ΑΕ εντός του Ιανουαρίου 2021 κατά ISO 22000:2018, που αφορά στο Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων. Παράλληλα, προγραμματίζονται επιθεωρήσεις στα εργοστάσια του Ομίλου, τόσο στο Δομοκό όσο και στην Ελασσόνα, με στόχο την πιστοποίηση σύμφωνα με το ISO 14001:2015, που αφορά στην Περιβαλλοντική Διαχείριση, αλλά και σύμφωνα με το τεχνικό πρωτόκολλο BRC Food V.8.
Επιπλέον, με δεδομένο ότι η TÜV NORD συγκαταλέγεται ανάμεσα στους πέντε φορείς παγκοσμίως που έχουν εγκριθεί προκειμένου να διεξάγουν αξιολογήσεις σε προμηθευτές τροφίμων βάσει των απαιτήσεων και των κριτηρίων της Costco, ο κορυφαίος εγχώριος φορέας πιστοποίησης έδωσε το «πράσινο φως», ώστε τα προϊόντα της ΗΠΕΙΡΟΣ να ενταχθούν στη γκάμα της παγκόσμιας αλυσίδας τροφίμων. Σημειώνεται ότι η εταιρεία ΗΠΕΙΡΟΣ ξεκίνησε τη λειτουργία της το 1994 και σήμερα είναι η μεγαλύτερη μάρκα τυροκομικών προϊόντων στην Ελληνική αγορά με ηγετική θέση στην αγορά της φέτας, ενώ παράλληλα δραστηριοποιείται σε 23 χώρες του εξωτερικού και στις 5 ηπείρους.
Η ΗΠΕΙΡΟΣ διαθέτει ένα από τα πιο σύγχρονα εργοστάσια παραγωγής και συσκευασίας τυροκομικών προϊόντων, στον Αμμότοπο Άρτας, στην Ήπειρο. Εκεί, επεξεργάζεται ετησίως πάνω από 32.000 τόνους 100% ελληνικού αιγοπρόβειου γάλακτος για την παραγωγή των προϊόντων της, συνθέτοντας μια πλήρη γκάμα ελληνικών παραδοσιακών τυριών (Φέτα ΠΟΠ, Λευκά Τυριά, Τυριά Τυρογάλακτος, Κίτρινα Σκληρά και Κίτρινα Ημίσκληρα Τυριά).
Ο Δρ. Ανδρέας Σουλιώτης, Επικεφαλής Επιθεωρητής της TÜV HELLAS (TÜV NORD) αναφέρει: “Επιθεωρώντας την γαλακτοβιομηχανία ΗΠΕΙΡΟΣ, μπορεί ευκολά κάποιος να αντιληφθεί πως μια σύγχρονη εταιρεία εντάσσει στην καθημερινή της λειτουργία την πλήρη εφαρμογή των Συστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων, καθώς και των τεχνικών πρωτόκολλων που εφαρμόζει, με κύριο στόχο την παραγωγή ασφαλών και ποιοτικών προϊόντων, ακολουθώντας απαρέγκλιτα το σύνολο των νομοθετικών και κανονιστικών απαιτήσεων».
H κα Φλώρα Μαγκανάρη, Διευθύντρια Διασφάλισης Ποιότητας και Ανάπτυξης Νέων προϊόντων του Ομίλου ΟΠΤΙΜΑ τόνισε: «Η Διασφάλιση της Ποιότητας των προϊόντων μας αποτελεί θεμελιώδη αξία και διαρκή επιδίωξη των εταιρειών μας. Το σύστημα διαχείρισης ασφάλειας τροφίμων ξεκινά από τις φάρμες και καταλήγει στα προϊόντα που παράγουμε και διακινούμε καθημερινά. Οι πιστοποιήσεις έρχονται να δικαιώσουν τη δουλειά όλων των εργαζομένων μας και τις επιλογές της Διοίκησης του Ομίλου».