Τέρνα Ενεργειακή: Ξεκινούν οι εργασίες στη μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων στην Πελοπόννησο

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τέρνα Ενεργειακή: Ξεκινούν οι εργασίες στη μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων στην Πελοπόννησο

Μέχρι το τέλος Ιανουαρίου, ή στις αρχές του επόμενου μήνα, αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες στο έργο της διαχείρισης απορριμμάτων στην Πελοπόννησο, που έχει αναλάβει η Τέρνα Ενεργειακή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας έδωσε το τελικό «οκ» όσον αφορά κάποιους όρους, ενώ πλέον απομένουν κάποιες μικρές εκκρεμότητες για να ξεκινήσει επισήμως η σύμβαση προς τα τέλη του τρέχοντος μήνα. Ως γνωστόν, το πολύπαθο project που προωθείται μέσω ΣΔΙΤ, αφορά στην κατασκευή τριών Μονάδων Επεξεργασίας Απορριμμάτων στην Περιφέρεια και δύο σταθμών μεταφόρτωσης. Είναι συνολικού προϋπολογισμού περίπου 168 εκατ. ευρώ, με την ανάδοχο να είναι έτοιμη να ξεκινήσει τα απαραίτητα έργα μόλις πάρει την έγκριση.

Ειδικότερα, η Τέρνα Ενεργειακή έχει αναλάβει την κατασκευή 3 μονάδων επεξεργασίας στερεών αποβλήτων στον Δήμο Τρίπολης, στον Δήμο Ευρώτα και στην Καλλιρρόη Μεσσηνίας (Δήμος Οιχαλίας), καθώς και 2 Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (Αργολίδα και Κορινθία.

Ο χρονικός ορίζοντας κατασκευής ορίζεται στα 2 χρόνια, η σύμβαση είναι 28ετής (μαζί με την περίοδο κατασκευής), ενώ βάσει της σύμβασης η Τέρνα Ενεργειακή θα αναλάβει τη διαχείριση των απορριμμάτων εντός 10μηνου από την υπογραφή της έναρξης της διαδικασίας κατασκευής. Ωστόσο, κατά πληροφορίες δεν αποκλείεται να αναλάβει τη διαχείριση και νωρίτερα, ενδεχομένως με ορίζοντα τους 5 μήνες. Θα δημιουργηθούν 600 νέες θέσεις κατά τη διάρκεια της κατασκευής και 200 θέσεις κατά την περίοδο διαχείρισης.

Η εξέλιξη θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική και γιατί η Ελλάδα τα προηγούμενα χρόνια «δέχτηκε» ουκ ολίγες «κίτρινες κάρτες» αλλά και πρόστιμα για καθυστερήσεις στον τομέα της προώθησης σχετικών διαγωνισμών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider