Εν αναμονή της επαναλειτουργίας τους κτήματα και επιχειρήσεις catering – Άνω του 90% η πτώση τζίρου

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εν αναμονή της επαναλειτουργίας τους κτήματα και επιχειρήσεις catering – Άνω του 90% η πτώση τζίρου
Ανακοινώσεις για την ημερομηνία και τους κανόνες λειτουργίας περιμένουν κτήματα και υπηρεσίες catering.

Μέσα στην εβδομάδα αναμένουν τις ανακοινώσεις για την επαναλειτουργία τους οι επιχειρήσεις που σχετίζονται με την οργάνωση εκδηλώσεων, δεξιώσεων και γάμων, όπως τα κτήματα και οι υπηρεσίες catering. Πρόκειται για επιχειρήσεις που, όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΕ Γιώργος Καββαθάς, μέσα στην πανδημία κατέγραψαν πτώση τζίρου άνω του 90%, αφού δούλεψαν σχεδόν δύο μήνες.

Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη και του αναπληρωτή υπουργού Νίκου Παπαθάναση εντός της εβδομάδας θα γίνουν οι ανακοινώσεις σχετικά με την ακριβή ημερομηνία καθώς και τους κανόνες με τους οποίους θα επαναλειτουργήσουν, προκειμένου να ξεκινήσουν τον προγραμματισμό τους και οι επιχειρηματίες.

Μιλώντας την Κυριακή στον ΣΚΑΪ ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι στα κτήματα που γίνονται οι δεξιώσεις για γάμους οι καλεσμένοι θα κάθονται «σε ροτόντες των 6 ατόμων όπως ισχύει και στην εστίαση, αλλά την πυκνότητα θα την αποφασίσουν οι γιατροί». Όσον αφορά στο ωράριο διευκρίνισε ότι θα είναι το ίδιο με αυτό που θα ισχύει γενικότερα, ωστόσο θα είναι πιο χαλαρό από ό,τι τώρα.

Οι επιχειρήσεις από την πλευρά τους αναμένουν τις οριστικές ανακοινώσεις προκειμένου να αρχίσει να υπάρχει και μεγαλύτερη κινητικότητα στις κρατήσεις για το καλοκαίρι. Όπως επισημαίνει ο κ. Καββαθάς, ήδη ο Μάιος έχει «χαθεί» ενώ για αρκετούς γάμους που είχαν ακυρωθεί πέρσι και προγραμματίζονται για φέτος, οι πολίτες κάνουν μεν έρευνα αγοράς αλλά περιμένουν να μάθουν τι θα ισχύσει και με τον αριθμό των καλεσμένων που θα μπορούν να έχουν ώστε να κλείσουν τους χώρους εκδηλώσεων.

Το πλήγμα μέσα στην πανδημία όπως λέει ο κ. Καββαθάς ήταν τεράστιο όχι μόνο για τα κτήματα και τις υπηρεσίες catering αλλά και για όλες τις επιχειρήσεις που σχετίζονται έμμεσα με τους γάμους και τις βαφτίσεις. «Πρόκειται για μία σειρά από εμπορικές δραστηριότητες που επλήγησαν, από ανθοπωλεία μέχρι εμπορικά καταστήματα με δώρα, ενδύματα κτλ. Η ιδιαιτερότητα μάλιστα στην περίπτωση των συγκεκριμένων εκδηλώσεων είναι ότι χρειάζεται αρκετός χρόνος προετοιμασίας, όποτε όσο πιο σύντομα γνωρίζει κανείς τι θα ισχύσει, θα οργανωθούν και καλύτερα για τους προσεχείς μήνες» τονίζει.

Aξίζει να σημειωθεί τέλος ότι το καλοκαίρι του 2020 σύμφωνα με στοιχεία της πλατφόρμας οργάνωσης γάμων weddin, οι ακυρώσεις των γάμων είχαν φτάσει το 70% ενώ σχεδόν το 35% είχε ήδη μεταφερθεί για το 2021.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider