Tesla: Αποχώρησε κορυφαίο στέλεχος και «υπαρχηγός» του Έλον Μασκ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Tesla: Αποχώρησε κορυφαίο στέλεχος και «υπαρχηγός» του Έλον Μασκ
O Jeromen Guillen ήταν κορυφαίο στέλεχος του Musk και ο εγκέφαλος πίσω από την αύξηση της παραγωγής του Model 3 το 2018.

Η Tesla τράβηξε χωριστό δρόμο από τον Jeromen Guillen, έναν βετεράνο της εταιρείας που βρίσκεται στο δυναμικό της εδώ και μια δεκαετία και πιο πρόσφατα διετέλεσε πρόεδρος της μονάδας βαρέων φορτηγών και ήταν ένα από τα τέσσερα κορυφαία στελέχη που διοικούν την εταιρεία στο πλευρό του CEO Elon Musk.

Ο Guillen αποχώρησε από την εταιρεία στις 3 Ιουνίου. Ήταν κορυφαίο στέλεχος του Musk και ο εγκέφαλος πίσω από την αύξηση της παραγωγής του Model 3 το 2018. Προηγουμένως ο Guillen είχε υπηρετήσεις ως Πρόεδρος της μονάδας αυτοκινήτων της Tesla και ανέλαβε επικεφαλής των φορτηγών φέτος τον Μάρτιο.

«Αυτή είναι μια τεράστια και απρόσμενη απώλεια», σχολιάζει ο Pierre Ferragu, αναλυτής της New Street Research η οποία έχει θέσει σύσταση «buy» για τις μετοχές της Tesla. «Η συνεισφορά του Jerome στην Tesla θα παραμείνει τμήμα της εταιρείας και η εταιρεία θα εξακολουθήσει να έλκει άλλα γρήγορα πιστόλια».

Ο Guillen, γαλλικής καταγωγής, εντάχθηκε στο δυναμικό της Tesla το φθινόπωρο του 2010 ως διευθυντής προγράμματος για το Model S, το πρωτοπόρο ηλεκτρικό αυτοκίνητο που έστρωσε τον δρόμο για το crossover Model X και το Model 3 που ακολούθησαν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider