Φάρμα Κουκάκη: Έρχονται νέα προϊόντα προστιθέμενης αξίας – Πώς απαντά η εταιρεία στις πληθωριστικές πιέσεις

Μαρίνα Φούντα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Φάρμα Κουκάκη: Έρχονται νέα προϊόντα προστιθέμενης αξίας – Πώς απαντά η εταιρεία στις πληθωριστικές πιέσεις
Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του νέου προϊόντος που λανσάρει η εταιρεία και σε ποιο κοινό στοχεύει. Για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις η Φάρμα Κουκάκη στοχεύει σε εξισορρόπηση του κοστολογικού αντίκτυπου, προστασία των γραμμών εφοδιασμού και επιτάχυνση των δρομολογημένων πρωτοβουλιών βιώσιμης ανάπτυξης. 

Με νέους κωδικούς προστιθέμενης αξίας αναμένεται να εμπλουτίσει το προϊοντικό της χαρτοφυλάκιο η Φάρμα Κουκάκη το 2022, «διαβάζοντας» τις τάσεις τόσο της ελληνικής όσο και της διεθνούς αγοράς και παρακολουθώντας με ενδιαφέρον τις συνεχώς εξελισσόμενες προτιμήσεις των καταναλωτών.

Όπως δηλώνει στο insider.gr ο υπεύθυνος Marketing και Εταιρικής Επικοινωνίας της Φάρμας Κουκάκη, Δημήτρης Ζακαλκάς «συνεχίζοντας μία παράδοση 20 ετών στην ανάπτυξη προϊόντων υψηλής ποιότητας, επιλέγουμε πολύ προσεκτικά τους νέους κωδικούς που φέρουν την υπογραφή της Φάρμας, στοιχείο που επιβεβαιώνεται από τις συνεχείς βραβεύσεις των προϊόντων μας σε διεθνείς διαγωνισμούς». Όπως αποκαλύπτει, «εντός του 2022, θα ακολουθήσει λανσάρισμα και νέων κωδικών σε κατηγορίες υψηλής δυναμικής, που, όπως και με το Γάλα Φάρμας, θα είναι αποτέλεσμα μίας μακράς περιόδου μελέτης και αποκωδικοποίησης των μηνυμάτων της αγοράς».

Το νέο προϊόν «Γάλα Φάρμας»

Η αρχή για τη νέα χρονιά έγινε. Πριν από μερικά 24ωρα η Φάρμα Κουκάκη ανακοίνωσε την είσοδό της σε μια νέα κατηγορία γαλακτοκομικών προϊόντων, συστήνοντας στο κοινό το «Γάλα Φάρμας». Πρόκειται για ένα διπλοφιλτραρισμένο γάλα 17 ημερών, που εισέρχεται στην αγορά με δύο κωδικούς του 1,5lt. Πλήρες με 3,9% λιπαρά και Light με 1,5% λιπαρά. Το νέο προϊόν προέρχεται από 100% φρέσκο ελληνικό γάλα αγελάδας, διατηρεί αναλλοίωτα τα χαρακτηριστικά του γάλακτος και έχει διάρκεια 17 ημερών.

Όπως εξηγεί ο κ. Ζακαλκάς «η νέα πρόταση της Φάρμας Κουκάκη έρχεται να καλύψει την ανάγκη για πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά γάλα με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής». Αξιοποιώντας τις δυνατότητες που προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία, η εταιρεία συστήνει στην ελληνική αγορά ένα προϊόν που «απαντά με όρους βιωσιμότητας στις συνθήκες που διαμορφώνει ο σημερινός τρόπος ζωής. Διατροφική αρτιότητα, διευκόλυνση καθημερινότητας, λιγότερες μετακινήσεις και σεβασμός στη χρήση φυσικών πόρων είναι τα δομικά συστατικά της ταυτότητας του νέου μας προϊόντος», προσθέτει.

Το νέο προϊόν έρχεται να συμπληρώσει τη γκάμα προϊόντων της εταιρείας, με στόχο να εξυπηρετήσει τις νέες τάσεις των καταναλωτών που θέλουν να απολαμβάνουν υψηλή ποιότητα σε συνδυασμό με αυξημένη διάρκεια ζωής των προϊόντων. Η συγκεκριμένη, άλλωστε, κατηγορία παρουσιάζει αυξητική τάση στα δυναμικά κοινά, που προτιμούν να αγοράζουν προϊόντα υψηλής ποιότητας με χαρακτηριστικά «convenience» που προσφέρει η μεγαλύτερη διάρκεια ζωής τους.

Το νέο προϊόν διατίθεται σε εργονομική, διάφανη συσκευασία με τετράγωνη βάση, για ευκολότερη χρήση, ενώ, όπως συμπληρώνει ο κ. Ζακαλκάς, «η διάθεση των δύο κωδικών έχει ξεκινήσει πιλοτικά από το δίκτυο της μικρής λιανικής, με επικείμενη επέκταση της δυναμικής του και στα υπόλοιπα σημεία».

Πώς θωρακίζεται η εταιρεία στις πληθωριστικές πιέσεις

Κληθείς να περιγράψει την τρέχουσα κατάσταση που επικρατεί στην ελληνική αγορά, ως αποτέλεσμα των αναταράξεων που εντοπίζονται διεθνώς, ο υπεύθυνος Marketing και Εταιρικής Επικοινωνίας της Φάρμας Κουκάκη σημειώνει πως «οι πληθωριστικές τάσεις που εμφανίζονται παγκόσμια αποτελούν συνισταμένη πολλών παραγόντων. Αυξημένες ενεργειακές ανάγκες, ανατροπές στην εφοδιαστική αλυσίδα και πρωτοφανείς συνθήκες λόγω πανδημίας διαμόρφωσαν ένα περιβάλλον πρωτόγνωρο για το επιχειρείν». Για την εταιρεία «η ανάγνωση αυτής της πρόκλησης είναι πολυπαραμετρική», με τη Φάρμα Κουκάκη να στοχεύει σε «εξισορρόπηση του κοστολογικού αντίκτυπου και προστασία των γραμμών εφοδιασμού, αλλά πρωτίστως στην επιτάχυνση των ήδη δρομολογημένων πρωτοβουλιών βιώσιμης ανάπτυξης».

«Με δέσμευση στην υιοθέτηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, η Φάρμα Κουκάκη συνεχίζει να επενδύει στην αξιοποίηση φιλικών προς το περιβάλλον λύσεων, όπως είναι τα φωτοβολταϊκά συστήματα, τα οποία ήδη καλύπτουν το 30% των ενεργειακών αναγκών των εγκαταστάσεών της στη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα επιβεβαιώνουμε την προσήλωσή μας στη μείωση της ενεργειακής εξάρτησης, επιλέγοντας νέα ψυγεία με χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, τα οποία πολύ σύντομα θα δείτε στην αγορά», καταλήγει ο κ. Ζακαλκάς.

Με ιστορία 45 ετών

Η Φάρμα Κουκάκη είναι μια διαρκώς εξελισσόμενη οικογενειακή φάρμα, που βρίσκεται στους κάτω Αποστόλους Κιλκίς, σε μια περιοχή που παρουσιάζει ιδανικές συνθήκες εκτροφής και ανάπτυξης της φυτικής της παραγωγής και του ζωικού της κεφαλαίου (καλλιέργειες ζωοτροφών, αγελάδες).

Από το 1977 λειτουργεί οργανωμένα ως πρότυπη αγελαδοτροφική μονάδα, ενώ το 1999 η ταχύτατη ανάπτυξή της, την οδήγησε σε καθετοποίηση της παραγωγής, με την προσθήκη σύγχρονης μονάδας παστερίωσης.

Το 2009, η μονάδα παραγωγής μαζί με τα γραφεία της διοίκησης εγκαταστάθηκαν σε νέες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, ενώ την ίδια χρονιά, το Κέντρο διανομής των προϊόντων μαζί με τη δομή της Εμπορικής διεύθυνσης, μεταφέρθηκαν σε νέες εγκαταστάσεις στη Νέα Ιωνία Θεσσαλονίκης.

Σήμερα, η Φάρμα Κουκάκη παράγει προϊόντα γάλακτος με τις πιο αυστηρές προδιαγραφές ποιότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα πιστοποίησης έχοντας σαν στόχο, τη διάθεσή τους στην ελληνική αγορά αλλά και στις χώρες του εξωτερικού.

Τα προϊόντα και οι εξαγωγές

Η εταιρεία καλύπτει μια ευρεία γκάμα σε παραδοσιακά, φτιαγμένα από άριστης ποιότητας πρώτη ύλη, ελληνικά προϊόντα, όπως φρέσκο αγελαδινό γάλα, γιαούρτι, αριάνι, κεφίρ, ρυζόγαλο, κρέμες, τυροκομικά, βούτυρο και φυσικούς χυμούς, τα οποία βρίσκονται σε περισσότερα από 5.000 επιλεγμένα σημεία πώλησης.

Τον Σεπτέμβριο του 2011 ξεκίνησε η πρώτη στρατηγική συνεργασία με αντιπρόσωπο και διανομέα γαλακτοκομικών, ελληνικών προϊόντων στην Ιταλία. Έκτοτε, η Φάρμα Κουκάκη εξάγει τα προϊόντα της σε ολοένα και περισσότερες χώρες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider