Ferrari: Αναπτύσσει νέο ψηφιακό κόκπιτ σε συνεργασία με την Qualcomm

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ferrari: Αναπτύσσει νέο ψηφιακό κόκπιτ σε συνεργασία με την Qualcomm
Στην ανακοίνωση της έναρξης της συνεργασίας της με Qualcomm Technologies προχώρησε η Ferrari στην προσπάθειά της να επιταχύνει τον ψηφιακό της μετασχηματισμό.

Στην ανακοίνωση της έναρξης της συνεργασίας της με Qualcomm Technologies προχώρησε η Ferrari στην προσπάθειά της να επιταχύνει τον ψηφιακό της μετασχηματισμό.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία θα χρησιμοποιεί στο εξής την κορωνίδα των προϊόντων της αμερικανικής εταιρείας παραγωγής ημιαγωγών, το μικροτσίπ Snapdragon.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία την Τρίτη, η συμφωνία για την χρήση του Snapdragon από την Ferrari θα αφορά τόσο στα αυτοκίνητα εμπορικής χρήσης όσο και στα μονοθέσια της ιταλικής ομάδας που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Formula 1, ενώ στην ανακοίνωση επισημαίνεται πως ήδη τα πρώτα στοιχεία της συνεργασίας έχουν προσδιοριστεί, συμπεριλαμβανομένου του ψηφιακού κόκπιτ (πιλοτηρίου).

Σύμφωνα με το Reuters, το λογότυπο του Snapdragon θα κάνει το ντεμπούτο του στο νέο μονοθέσιο Formula 1 της Ferrari, την F1-75, που θα παρουσιαστεί στις κεντρικές εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Μαρανέλο στις 17 Φεβρουαρίου.

Υπενθυμίζεται πως τον Νοέμβριο, ο Benedetto Vigna -ο οποίος είχε μόλις αναλάβει χρέη CEO της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας- είχε υπογραμμίσει την πρόθεση της Ferrari να ενισχύσει την συνεργασία της με τεχνολογικές εταιρείες, στην κατεύθυνση της πλήρους υιοθέτησης της ηλεκτροκίνησης και της μείωσης του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ferrari: Σε πλήρη αναδιάρθρωση της διοίκησης προχωρά η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία

Η Ferrari αγόρασε τη Louboutin και λανσάρει τις πρώτες της γόβες

Η Ferrari Daytona SP3 Icona είναι ένα κτήνος με αγωνιστικό DNA

gazzetta
gazzetta reader insider insider